Herkese Selamlar;
Bir hosting paketi alarak yayına başlayan sitemizin üye ve ziyaretçi sayısı arttıkça önce Hollanda lokasyonlu bir vps sunucu kiraladık ancak bir süre sonra o da yetmemeye başlayınca hem daha fazla sorun yaşamamak hem de sunucunun Türkiye lokasyonlu olması açısından, maddi imkanlarımızı da olabildiğince zorlayarak oldukça tanınan, bilinen, ciddi ve kurumsal bir firmadan (en azından öyle olduğunu düşünerek) dedicated sunucu kiraladık.
Ancak sorun şu ki; normal çalışmakta olan sunucuyu bazı teknik nedenlerden dolayı kısa bir süre kapatacağız dediler, herhangi bir değişiklik olmayacağını söylemelerine rağmen sunucu açıldığından beri ki yaklaşık 3 gün oldu, siteye erişimde ciddi sorunlar yaşıyoruz. Apaçık bir sorun olduğu ortada olmasına rağmen yardım taleplerimize her seferinde "araştırdık, sorun görünmüyor" şeklinde cevap vermeleri siteye erişememekten daha çok sinir bozucu olmaya başladı. Yaklaşık 20 senedir bilişim sektöründe çalışan biri olarak, aslında bu işlerden anlamaya da gerek yok, siteye erişilmiyor. ben deniyorum, yüzlerce üyemiz deniyor ama sunucuda (daha doğrusu network yapılandırmalarında) bir sorun olduğu açık seçik ortada olmasına rağmen "araştırdık, sorun görünmüyor" gibi bir cevap insanın zekasıyla alay etmek gibi geliyor insana haliyle.
Hasılı anlaşılıyor ki bu iş Türkiye'de ancak bu kadar oluyor. Bende o nedenle yine yurt dışından bir sunucu kiralamak üzereydim ki, siteyi kurduğumuz diğer ortağın ısrarı nedeni ile (muhtemelen son) bir kez daha şansımızı, Türkiye'de bir sunucu kiralayıp denemek istedik.
Mevcut sunucumuzun özellikleri;
Dell PowerEdge II
4x 3.30 Ghz Intel Xeon Quad-Core E3 1240 Hyper-Threading
8192 MB UDimm Bellek
2x 240 GB Sata SSD, H200 HW RAID 1
Dell iDrac IP KVM / IP Reboot Paneli
Yedekli N+1 UPS Enerji
100 Mbit/s Limitsiz İnternet Erişimi
IP Adresi (5 Adet Kullanılabilir IP)
İşletim Sistemi
Windows 2008 Server R2 x64 Web
Centos, PHP, MySql, Apache vs. WHM, Cpanel, iDrac vb. Kontrol Panelleri.
Bu özelliklere sahip bir dedicated sunucu aramaktayız.
Kurumsal bir firma değiliz, sitemiz iki kişi tarafından kodlanmış ve tasarlanmış kar amacı gütmeyen amatör bir platformdur.
Yukarıda belirttiğim sebepleri (sunucunun sorunsuz çalışması, destek gerektiğinde müşteriyi ciddiye alacak) göz önüne alarak verilecek teklifleri beklemekteyiz. Ayrıca site trafiğimiz gayet yüksek sayılır, bu nedenle sponsorluk teklifleri de ayrıca önceliğimiz olabilir.
Saygılarımla