Sey icin dedim aslinda ben, tabi sidmi seo acisindan olsun google acisindan olsun milisaniyelerle olculen degerler soz konusu. Benim tabi nacizane bakis acim oyle teknik degil, daha cok ziyaretci olarak baktigimdan olaya, yani acikcasi amerikada hostu bulunan bir site acipta site cok gec aciliyor amerikada bunun sucunusu o yuzden demedim.
Yani gerek teknik altyapilar olsun, gerek makineler olsun, gerek bizlerin kullandigi internetler olsun gun gectikce o kadar guclu hale geldi ki, dunyanin bir ucundan diger ucunda bulunan bir siteye baglanan bir kisi icin uzak oldugundan dolayi gec acilan bir siteye rastlamiyor, haliyle hakikaten serverin hedef kitleye uzakligi hala onemli mi hocam? (tabi ben ziyaretci gozuyle bakiyorum yine)
Ben bu olayın ticaretini yapıyorum aslında, hergün onlarca, 1 ayda 100 lerce sunucu ile yüzlerce müşteriyle iş yapıyorum inan ki hız konusu milisaniye bile olsa önemli, türkiye lokasyon bir sunucu ile amerika lokasyonda çalışan siteye erişimde hissedilir fark olabiliyor, müşteri istiyorki sitesinde bir linke tıkladığında sayfa anında yüklensin mili saniyede olsa bekleme yapmasın, hele birde statik içerikleri bol ise sayfanın kendisi büyük ise sayfa içeriklerinin gelmesi ciddi zaman farklılığı yaratıyor. Boş html sayfa için belki fark hissedilmiyor ama sayfa içeriği büyüdükçe mesafe çok önem arz ediyor.