isulsa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba; Bende bir soru yönelteyim.
Bildiğiniz gibi Mayıs ayı dediğinizde Google'dan güncelleme bekler olduk.
Ek olarak uzun süredir PR güncellemeside gelmiyor.
Sizce yeni bir penguen güncellemesi bu ay veya önümüzdeki ay gelir mi?
Şimdiden bu güncellemeler için önlem almak için neler yapmalıyız.
Googlede çeşitli güncellemeler oldu özellikle mayıs ayının başından bu yana backlink cezaları ile pagerank yükseltmeye yönelik olan doğal olmayan bağlantı cezaları geldi.

Google her yıl 3 ile 4 ayda bir güncellemeler yapardı. Taki geçen sene mayıs ayına kadar geçen sene mayıs ayında penguen cezaları ile artık Google sanala bir ders vermiş oldu özgün içerik üretmek gerektiğini ve kopya içerikten uzak olmamızı anlatarak çeşitli sandbox gibi filtrelemeler gerçekleştirdi.

Geçen sene beklediğimiz güncelleme Mayıs ayından 6 ay sonra Aralık ayında pagerank güncellemesi gerçekleştirdi. Akıllarda sadece yılda 2 kez yapılacak gibi sorular getirdi. Uzmanlar tarafından yılda 1 kez pagerank güncellenecek gibi dedikodular da oldu . Mayıs ayında pagerank güncellemesi olmadığına göre bu yıl ki pagerank güncellemesi Aralık ayına kadar sarka bilir.

Önlem olarak ben size bunu söylemek istiyorum içeriğinizi özgün olarak üretin penguen ile bir sorununuz kalmaz. Eğer backlink alıyorsanız kaliteli az ve düzenli backlink alımı yapın pagerank yükseltmeye çalışmayın. Ücretli backlink algısından kaçının ve en önemlisi seo paketi satın almayın paketlerden kaçının. Çünkü paket çalışmaların sonucu cezadır. Şimdi ben böyle söylerken paket çalışma yapan arkadaşlar bana kızacaktır. Kızsınlar hiç sorun değil ama artık insanlar bilinçlensin parası ile mağdur duruma düşmesin bilgi ile sorunsuz yükselsin.