Seo çalışmalarımı uzun zamandır yapıyorum. Çok şükür müşterilere faydalı oluyoruz. Müşteriler memnun. Ama şu var: Müşteriler neden ilk sayfa ilk sıra garantisi ister ki?
Tamam ilk sayfa ilk sayfa, ilk sıra ünlü büyük popüler bir mekanda mağaza veya ofisinizin olmasına benzer.
Örnekle anlatmam gerekirse: İlk sayfa & ilk sıra garantisi yalanı müşterinin hedef kelimesi var sayalım Google bu site Google hakkında detaylı bilgiler veren yararlı, özgün içerik sunan bir platform olsun. Müşteri Seo Uzmanını aradı görüştüler. Seo uzmanına ilk sorusu 1. sayfa 1. sıra garantisi verir misiniz?
Seo Uzmanı: Cevap: -Evet
Müşteri: Tamam güzel....
Seo Uzmanı sordu: Hedef kelime ve site rica ederim.
Müşteri: Hedef kelimem "Google" sitem
www.googlearastirma.... v.s.
Seo Uzmanı: Maalesef bu kelimede ilk sıra, ilk sayfa garantisi veremeyiz.
Müşteri: Peki neden? İlk konuştuğunuzda veririz demiştiniz....
Seo Uzmanı: Bu mantıksız
Seo uzmanına ben soruyorum: O kelimede ilk sayfa, ilk sıra mantıksız ise senin garanti vermen daha mantıksız değil mi?
Ek bilgi: Google Kelimesi arama sonucu: Yaklaşık 2.880.000.000 sonuç bulundu (0,15 saniye)
Yalanla iş olmaz ki. Gerçek seo uzmanı & danışmanı bu garantiyi vermez.
Google bu garantiyi verenlere itimat etmeyiniz diyor. Bizim arkadaşlar veririz diyor. Google baştan mı buluyorsunuz? Bunu anlayamadım.
Kimse Googleda birinci sıra garantisi veremez.
Sıralama garantisi veren, Google ile özel ilişkisi olduğunu ileri süren veya Googlea "öncelikli gönder" hizmetinin tanıtımını yapan SEOlara karşı dikkatli olun. Google için öncelikli gönderme yoktur. Aslında bir siteyi Google'a doğrudan göndermenin tek yolu URL Ekle sayfamızı kullanmak veya bir Site Haritası göndermektir. Bunu hiç kimseye herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmadan kendiniz de yapabilirsiniz.
Kaynak:
https://support.google.com/webmaster...er/35291?hl=tr