Bazı sitelerimi bende ara sıra kontrol ediyorum ama bahsettiğin kadar yüksek çıkma oranlarına sahip değilim. Siz yazdıktan sonra örnek vermek amaçlı 2 farklı wp tabanlı blog siteme baktım ve 500 tekil olanda %25 hemen çıkma oranı, az ilgilendiğim ise %56'da(buraya dışardan link veriyorum genelde ondan)
Yazdığınız yazıları bilmiyorum ama onları uzun tutmanız ve faydalı yazılar yazmanız lazım ki ziyaretçi sayfada dursun. Eklenti veya fazladan resim koyarak bunu çözemezsiniz.
Örnek verecek olursam eğer mesela sayısal loto sonuçlarını eklediğinde adam geldiği gibi gider çünkü 1-2sn bakar çıkar. Bunun gibi çöp içerik dediğimiz şeyler varsa bunlar oranı yükseltiyor. Ayrıca dışardan alakasız bir siteden link, popup tarzı verdiysen onlar da çoğunlukla hemen çıkış oranı oluyor.
Benim uyguladıklarım ise %25 olan blog sitemde diyelim ki bir diziyi tanıyacağım:
1 resim, dizi tanıtımı, varsa oyuncu listesini, eğer başka bir diziyle bağlayacaksam açıklama ve 4-5 etiket giriyorum. r10'daki bazı sorunları ise en ince ayrıntısına kadar çözümünü bulup açıklıyorum. Bunun gibi şeyler önerebilirim.