Merhaba arkadaşlar foruma yeni yeni ayak uydurmaya çalışıyorum. Bu zamana kadar bir kaç problemle karşılaştım kimisi zamanımı yedi kimisi işi aldı düzgün yapmadı paramı vermedi vs. Bu durumlarda sizin tavrınız ne oluyor nasıl davranılmalı. Bazen - puan vermek istiyorum fakat adamın profiline bakıyorum forumda 3 4 yıllık uye 300 tıcaretı var hepsıde olumlu vs olunca vermekten vazgecıyorum. - ticaret puanını neye göre ve nasıl kullanmalıyız ?
Yüzlerce traderi olup neden hiç -itrader almadıklarını kendi yorumundan anlayabilirsin, yoksa işlerini eksiksiz yaptıklarından değildir. Zaten kimse mükemmel olamaz. -trader alınca iş yapamaz gibi bir durumda söz konusu değil, bu zımbırtıyı icat eden zaten bir referans olsun diye çıkartmış. Örneğin sana şu gün söz verdim bu sözü tutmak zorundayım, 3 gün sonra 5 gün sonra çözüme kavuşturmanın bir anlamı kalmayacaktır. Şimdi bu gibi durumda affetmeden -itrader vermemiz lazım, çünkü iş yaparken sadece olumlu yorumları görüyoruz ve gerçekçi bir referans tablosu oluşmuyor. Sözünü tutmadı mı direkt ver, ama aklında bulunsun seni taciz ederler şikayet edeceğim bende sana vereceğim gibi çocukça tavırlar sergilerler, hiç muhatap olma şikayet konusu açarlarsa da delilleri (yazışmalar, fatura vs.) ile birlikte konuda savunmanı yazarsın. Aslında negatif yorum yerine puanlama sistemi de getirilebilir. Neyse tekrar belirteyim hiç acıma eğer suistimal olduğunu görürsen ve seni zarara uğratıyorsa, acımaya başlarsan kimseye veremezsin muallakta kalırsın devamlı. Eğer sözünde durmayan birisine denk gelirsen muhtemelen mesajlarına cevap vermez ta ki -itrader verince taciz etmeye başlarlar. Olmadı için el vermiyorsa hiç yorumda bulunma ne negatif ne pozitif. Ekleme yapayım, ticaret yaparken nasıl anlaştıysan, bir çok bahane ile karşılaşabilirsin hastayım, askerdeyim, babam öldü yalanın bin bir çeşidi çıkar karşına aldanma, ek süre ver gerekirse ve -itrader vereceğini ve şikayet konusu açacağını söyle.