Öncelikle geçmiş olsun. Bilip bilmeyen, bilipte işine gelmeyen herkese kısaca açıklama yapmak isterim. Yasalarımıza göre adli olaylar Cumhuriyet Savcıları tarafından adli kolluk güçleri (Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, Gümrük Muhafaza) marifetiyle soruşturulur. Yani sorumlu kişi-Amir Cumhuriyet Savcısıdır. Cumhuriyet Savcısı emir vermeden, adli kolluk o konu hakkında soruşturma yapmaya görevli ve yetkili değildir(İstisnai durumlar mevcuttur). Soruşturma tamamlanması akabinde iddianamenin kabulüyle birlikte kovuşturma(mahkeme) aşaması başlar vs. vs. Genel olarak prosedür bu şekilde işler.

Ağız burun patlatmakla, adaleti bireylerin kendisinin sağlamasıyla kaos ortamından başka bir şey elde edilmez. Bu gün sen gider telefonunu alırsın, yarın o gelir canını yakar.

Sizin olayda başvurunuzu Polis Merkezine yaptığınız gözüküyor. Polis Merkezi, ön bilgiler ile konuyu C.Savcılığına bildirir. C.Savcılığının değerlendirmesi sonucu soruşturma başlar.

Soruşturmanın hızlanması için yapabileceğiniz direk C.Savcılığına başvurmanız olabilirdi. Ayrıca elinizde ki tüm bilgileri usülüne uygun olarak ivedilikle ilgili Savcıya iletmenizden başka bir durum gözükmüyor.

Size sonuna kadar hak veriyorum ve anlıyorum. Telefonum çalındı yerini biliyorum ve bir şey yapan yok! İşte buna bürokrasi diyorlar maalesef...

Ki aynı zamanda Savcılık ve Emniyete de hak veriyorum. Türkiye genelinde 250 - 300 bin civarı Emniyet personeli olduğu düşünüldüğünde ve sadece İstanbul da 15 milyon civarı vatandaşın yaşadığı düşünüldüğünde... İşte asıl adaletsizlik...

Bir sorum da bu ülke bu ülke diye konuşup duran arkadaşlara kaç tane ülke gördünüz ömrü hayatınızda? Kaç ülkede yaşadınız ve böyle kıyaslamalar yapabiliyorsunuz? Dış basından duyduğunuz bir olayla mı kıyas yapabiliyorsunuz yoksa? Karşılaştırma yaptığınız esaslar nelerdir? Yoksa sadece bardağın boş tarafımı sizleri ilgilendiriyor? Yoksa acaba sürekli sorunları görüp, yaşayıp, yaşatıp, çözüm namına en ufak bir fikir sahibi ve icraatı olmadan, amaaan böyle gelmiş böyle geçer diyenlerden misiniz? Ya herkes böyle düşünürse?

Tekrardan geçmiş olsun, ola ki telefonunuz bulunduğunda merak etmeyin çalan da olsa, çalanın bir sattığıda olsa size geri verilecektir.