hgdemirler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

kusura bakmayın ama çok gülüyorum böyle başlıklara.
ne olur kızmayın.

google'da rater olarak çalışıyorum. birkaç gün önce youtube işi geldi. (arada geliyor) sayısını hatırlamıyorum ama onlarca videoya "dupe" (duplicate content) bastım. muhtemelen sizinki de onlardan biridir. (ben basmadıysam da diğer rater arkadaşlar basmıştır.)

yani youtube (veya genel olarak google) sandığınız gibi yalnızca bilgisayar yazılımları ve gizli algoritmalar ile değil, yeri geldiğinde insan kullanarak da denetliyor sistemi.

sonra da, özgün olmayan içerik ile para kazanmaya çalışan, google'ın deyimi ile "black-hat seo" yapan webmaster'lar "ben tüm kurallara uymuştum neden böyle oldu acaba" diye kara kara düşünüyorlar.

geçmişe yönelik kazanç silinmesi olacağını sanmıyorum. en azından ona biz bakmıyoruz. "fight" gibi bir kelimenin geçmesinden dolayı para kazanmanın kapanmasına da (eğer video aşırı şiddet içermiyorsa) biz bakmıyoruz. ama özgün olmayan içeriği çok güzel yakalıyoruz.

duskorc hocam kusura bakmayın ne olur. bireysel olarak size değil tabii ki lafım. bizim de işimiz bu.

Yok estağfurullah kusura bakılacak bir şey yok, ben zaten tüm videolarımı compilation şeklinde yapıyorum Eylül 2013 ten beri. İlk defa para kazanması kapatılan 2 videom oldu ikisinin de title kısmında "fight" kelimesi geçiyor. Bence fight kelimesi para kazanmayı engelliyor. Videolar kız kavgaları var, bildiğiniz okul çıkışındaki kavgalar falan, kan bile yok, bir iki tokat yumruk o kadar.