Merhabalar
Python dilinin Django Framework ü ile bir download sitesi yaptık. Sitemiz henüz yeni, tasarımı henüz tamamlanmadı. Siteyi biraz gezdiğiniz zaman Django ile neler yapabileceğinizi görebilirsiniz.
Barındırma Özellikleri ve Maliyet: VPS: webfaction [Shared 2] (şu anda Türkiyede pek django destekleyen yer yok)
VPS Belleği: 120mb
VPS Yeri: Amerika
Ücret: $8.50/aylık
Django çok yavaş, çok bellek yer diyenler test edebilirler, 120 mb bellek ile ve amerikadaki sunucuda çalışmaktadır. Henüz 40 civarı program var,
Kullandığı teknolojiler: python, çeşitli python modülleri, django, mysql
Site Adresi: Windows Programlari - Yükle indir Not: Reklam yapmak için bu konuyu açmıyorum. Türkiyedeki ilk django site örneklerinden birisi olduğu için tanıtıyorum. Neden Django Kullanmalıyım, birkaç ipucu: - Geliştirilmiş python modülleri sayesinde birçok şeyi en kısa yoldan çözebilirsiniz.
- Programlama tarzı birden fazla programcı ile çalışmaya uygun (SVN)
- Herşey yerli yerinde
- Model - View Mimarisi sayesinde veritabanı oluşturmak, güncellemek, sql sorgulamak çok kolaylaşıyor. (MVC)
- Modelleri oluşturduğunuz zaman admin paneli kendiliğinden oluşuyor. Sizin panel için hiçbirşey yapmanıza gerek kalmıyor. Ancak istediğiniz taktirde admin paneline ek özellikler kazandırabiliyorsunuz.
- Miras (Kalıtım) sayesinde önceki yazdıklarınızı tekrar tekrar kullanabiliyorsunuz. Hatta başka projelerde bile kullanabilirsiniz.
- Birçok yabancı firma, iş başvurularında django bilgisi istiyor.
- Hız
- Maliyet
Diğer Türkçe Django Siteler:
ozgurlukicin.com
teknomy.com
Ücretsiz Django Hosting:
http://appengine.google.com (şu anda sadece django desteği var, php den bile daha önce django desteklemeye başladı)
Kendiliğinden admin paneli nasıl oluşur? Olurmu öyle şey diyorsanız
Ücretsiz Dökümanlar: http://www.djangobook.com Django | Django documentation | Django Documentation Yaparken Size Engel Olabilecek Şeyler:
Yetersiz ingilizce
(banias)
konu sahibi olan gnghost rumuzlu bu arkadaşı arıyorum bilgisi olanlar lütfen bana pm yoluyla dönebilirlermi?