gnghost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar

Python dilinin Django Framework ü ile bir download sitesi yaptık. Sitemiz henüz yeni, tasarımı henüz tamamlanmadı. Siteyi biraz gezdiğiniz zaman Django ile neler yapabileceğinizi görebilirsiniz.

Barındırma Özellikleri ve Maliyet:

VPS: webfaction [Shared 2] (şu anda Türkiyede pek django destekleyen yer yok)
VPS Belleği: 120mb
VPS Yeri: Amerika
Ücret: $8.50/aylık

Django çok yavaş, çok bellek yer diyenler test edebilirler, 120 mb bellek ile ve amerikadaki sunucuda çalışmaktadır. Henüz 40 civarı program var,

Kullandığı teknolojiler: python, çeşitli python modülleri, django, mysql

Site Adresi: Windows Programlari - Yükle indir

Not: Reklam yapmak için bu konuyu açmıyorum. Türkiyedeki ilk django site örneklerinden birisi olduğu için tanıtıyorum.

Neden Django Kullanmalıyım, birkaç ipucu:
  1. Geliştirilmiş python modülleri sayesinde birçok şeyi en kısa yoldan çözebilirsiniz.
  2. Programlama tarzı birden fazla programcı ile çalışmaya uygun (SVN)
  3. Herşey yerli yerinde
  4. Model - View Mimarisi sayesinde veritabanı oluşturmak, güncellemek, sql sorgulamak çok kolaylaşıyor. (MVC)
  5. Modelleri oluşturduğunuz zaman admin paneli kendiliğinden oluşuyor. Sizin panel için hiçbirşey yapmanıza gerek kalmıyor. Ancak istediğiniz taktirde admin paneline ek özellikler kazandırabiliyorsunuz.
  6. Miras (Kalıtım) sayesinde önceki yazdıklarınızı tekrar tekrar kullanabiliyorsunuz. Hatta başka projelerde bile kullanabilirsiniz.
  7. Birçok yabancı firma, iş başvurularında django bilgisi istiyor.
  8. Hız
  9. Maliyet

Diğer Türkçe Django Siteler:
ozgurlukicin.com
teknomy.com

Ücretsiz Django Hosting:
http://appengine.google.com (şu anda sadece django desteği var, php den bile daha önce django desteklemeye başladı)

Kendiliğinden admin paneli nasıl oluşur? Olurmu öyle şey diyorsanız

Ücretsiz Dökümanlar:
http://www.djangobook.com
Django | Django documentation | Django Documentation

Yaparken Size Engel Olabilecek Şeyler:
Yetersiz ingilizce

(banias)

konu sahibi olan gnghost rumuzlu bu arkadaşı arıyorum bilgisi olanlar lütfen bana pm yoluyla dönebilirlermi?