Mfile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dogrudur hocam hiç anlamam ama buyrun resim.
http://imageshack.com/a/img835/7195/oljb.jpg
Buyrun hocam resim

Eger zarar vermeden yapabilcegim bişey olursa yaparım son çare dediginizi harfiyen uygularım resım linkte bakarsanız sizde
Kesinlikle bal arısı değil, bal arısı bu şekilde yuva kurmaz kendine, bizim orada zuzuli dediğimiz büyük arı olabilir, internette eşek arısı diye aratırsan detaylı bilgi bulabilirsin.

https://www.google.com.tr/search?biw...38.wp86DJ3LLWM


Sample adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arılardan görüntü yokmu hiç. arılardan görüntü koyarsan ne arsıı oldugunu söyleyeilirim.

resmen kovan örmüşler
Bal arı bu şekilde (ipek böceği gibi) yuva yapmaz kendine, karton kutuyu yuva olarak seçmez kesinlikle seçmez, ağaç kovuğu bulur orada çalışır. Babam yıllardır arıcılık yaptı halen de yapıyor bende baya bilgi biriktirdim o arada

Bal arısı gündüz komple çalışmaya gitmez, işçi arılar çıkar bal toplar geride kalanlar yuvayı temizler, yavrulara bakar vs vs. Bu kadar küçük yuva kurmaz. Ama eşek arısı farklıdır, komple çıkar (çok az arı kalır geride) ne bulursa toplar yuvayı genişletir kışa hazırlık yapar. Bal arısı iğnesini batırdığında iğnesi batırdığı yerde kalır ve ölür ama eşek arısı defalarca zehirli iğnesini batırır ve ısırır ama iğnesini batırdığı yerde bırakmaz ve fena zehirlidir. o yuvayı diğer arkadaşların dediği gibi kesinlikle gündüz yok etme çünkü gece o yuvayı aramaya gelecekler, gece yarısı sessizce kutuyu sar ve ıssız bir yere at çok tehlikeli bir hayvandır aman dikkat et hatta belediyeye bile haber verebilirsin büyük ihtimalle hepsini öldüreceklerdir sende aynısını yapabilirsin.