Konuda gerçekten güzel bilgiler vardı, fakat benim düşüncem insanların kendi buldukları yöntemleri denemesiyle yanılmasıyla gerçekleştirmesidir.
Hazırcı bir zihniyetle yapılan işlerde sürekli aynı çizgi üzerinden gidildiği için bir yararı olacağını düşünmüyorum. Hatta o bilginin dışına çıkamayacağı için herhangi bir sorunla karşı karşıya kalıp üstesinden gelememe gibi problemler olabiliyor.
Yinede ben sizin yerinizde olsam en azından 4 5 site kurmuş, bunlardan azda olsa gelir elde etmiş ve bir süre sonra sitenin hitleri düştü diye kapatan kişilere kitabı satardım (Kısaca deneyimli kişiler). Çünkü bu kişiler çoğu şeyi biliyordur ve kitabınızı okuduğu zaman söylediğiniz her şeyi yapmaları gerekmez. Kitapdaki ufak bir bilgi bile bildiklerinin üzerine eklenince daha muhteşem işler yapabilirler.
Mesela ben sizin yazınızdan pay çıkararak arkadaşımın sitesine ait bir adet facebook sayfası açmasını ve reklam vermesini söylemiştim. FB reklam konusunda bilgim olduğu için ona yardım da etmiştim ve gayet iyi yerlere gelmiş olması lazım şuanda. ( Benim şuanda aktif bir sitem yok, içerik girilmeyi bekleyen sitem var.)
Kısacası hiç bir bilgisi olmayan kişilere kitabı satmanızı tavsiye etmiyorum.
Kesinlikle, aslında diğer mesajlarımda da üstü kapalı olsa da bundan bahsettim. Şu an proje ile ilgili fikirler çok ham olduğundan bu konuyu açtım. Yani burada sizlerin yazacağı her bir mesaj işleyişi şekillendirecek.
Kitabı bölüm bölüm yapıp, tamamen sıfırdan başlayacak kişilere de daha önce elde ettiğim ve kazandığım yöntemleri aktarmayı düşünüyorum. Bu noktaya gelmeden önce de çok uzun süredir devamlı ve sürekliliği arz eden şekilde AdSense kazancım oldu. Onları da paylaşıp, o konu üzerinden de gitmek isteyenleri ve işin ucunda bu noktaya nasıl gelineceğini de anlatmayı planlıyorum.
Yine dediğim gibi bir VIP forum olayı olacak. Dışarıya kesinlikle kapalı, sadece kitabı alan kişiler bu üyelikten yararlanacak. Kitap kadar faydalı bir sistem olacak aslında. Belki de ileride 2. bir kitap yerine, o site üzerinden konu konu paylaşıp, yeni kategorilerden gitme gibi bir durum da söz konusu olabilir.
Özetle ben çekirdek bir kitle ile bu fikri, yöntemleri paylaşıp; uzun vadede hem adsense konusunda çevremde kendim gibi arkadaşlarım olsun istiyorum, hem de sektöre bir şeyler kazandırmak. Çalışacağım ve yöntemin, kitabın satılacağı kişileri de özenle seçeceğimden kuşkunuz olmasın. Dediğim gibi, tema kurmayı; eklenti yüklemeyi bilmeyen arkadaşlara yönelik bir şey olmayacak. Kafamdaki ilk aşamalı plan bu.