İlk olarak Ankara'da bir üniversite öğrencisi başlatmış diye biliyorum.
İyide yapmış
Arkadaşım abi, veya birader aga kardeşim vs.) laflardan uyuz olanda var. en azından benim başıma forumda birkere geldi. adam benden 2 yaş büyük arkadaşım diye hitap ettim adam yaş tribinde bana ürün bile satmadı kavga ettik

bende artık her yaşa ve kişiye uygun olur diye hocam diyorum
Arkadaşın yaptığıda ilginçmiş doğrusu hocam eyvallah
Aradaki samimiyeti ortalayan bir hitap bence. Karşındaki senden büyüktür kardeş çekersin hoş olmaz, senden küçük olana abi çekersin hoş olmaz en azından orta yolunu ve aradaki mesafeyi koruyan en güzel hitap bence budur, zaten karşındaki ile belli bir samimiyete geldikten sonra kardeşinse kardeşin, ağabeyinse ağabeyin şeklinde devam edilebilir.
Kesinlikle bende böyle düşünüyorum..
Saygıdan
Saygıyı ortada tutuyor herkes için evet..
Karşımızdaki kişinin kim olduğunu bilmediğimiz için ölçüp biçmek açısından kullanıyorum. Ben ilk sohbet öyle geçer daha sonra abi , kardeşim , veya isim hitabına dönüşür
bir nevi ilişkideki geçiş süreci gibi
canım = aşkım , hayatım
Evet genelde tanıştıktan sonra sürekli diyolog halinde olduğumuz kişilerle abi kardeşim veya ismiyle hitaba dönüştürüyoruz haklısın başlangıç olarakta güzel hocam
bu ilk olarak odtüde çıkmıştır. sözün asıl mesajı; karşındakinden birşeyler öğrenebileceğini, öğrenmenin sınırı olmadığını, herkesin herkese birşeyler öğretebileceğini ifade eder.
Ankarada, ODTÜde başlayıp Türkiyede her yere yayılmış bir âdet vardır: konuştuğun kişiye hocam diye hitap etmek. Böyle yapan birçok genç insana rastlıyorum. Öyle tahmin ederim ki çoğu bunu başlatanın "Sinan Cemgil" olduğunu bilmiyordur.
http://www.taraf.com.tr/yazilar/mura...-cemgil/21369/
Mantık güzel evet..
Ne diyek? Moruk mu diyek?
Araştırmacı gazeteci eXenenKin teşekkürler
Konuyu cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim,gelen cevapları es geçmeden cevaplamaya çalıştım hala daha gelirse cevaplarım,herkesin ağzından çıkan bir kelime dahi değerli bunu unutmamak lazım saygı değer hocalarım