Akif beyden tema alımı yapıldı.
Wpmanya hakkında görüşlerimi belirtmek gerekirse;
Önce şunu belirteyim satılan mal iade edilmez kuralı geçerli.
Destek ekipleri yok anladığım kadarıyla birkaç gencin tasarlayıp giriştiği bir iş, bu yüzden sadece akif beyle iletişime geçebildim ama Genelde telefonla yüz yüze görüşme imkanınız çok düşük bir ihtimal, mesajla anca ulaşabilirsiniz.sagolsun haftasonu olmasına rağmen temayı ulaştırdı tabi ödemeyi cumartesi yaptım pazar akşamı tema dosyaları elime geçti.Akif beyle yazışırken Yazdığınız şeyler yanlış anlaşılabiliyor bazen sinirlerimi bozmayın gibi cevaplar alabiliyorsunuz.(tabi bu görüşmeleri tema bende hata verdi baya bunlar hakkında yazışırken aldım) fatura muhabbeti hiç olmadı. Direk burada yazılan hesaba ödeme yaptım.
Yinele vakit buldukça ilgilenmeye çalışmak için çalışıyorlar en son temadaki hataları düzeltmek için ftp bilgileri istedi akif bey ama güvenlik açısından birçoğumuzun yapacağı gibi riske edemeyip göndermedim ve temayı kaldırdım sitemden. (Dipnot olarak eklersek de araştırdığımda akif bey eski trend wp ekibinden gibi gözüküyor )
Siteme temayı kurduğumda karşılaştığım sorunlar(temada kodlamaya hiç bir şekilde dokunulmadan normal wordpress teması gibi kurulmuştur)
1) eklenen son yazılar manşette çıkmıyor
2)yorum alanında gözüken küçük avatarlar sitemde iki yorum arasını bir sayfaya denk getirecek kadar oldu.
3) manşet haberlerinde yazıya gittiğinizde bir özet gösteriyor altında aynı yazı bir daha çıkıyor özet çoğu zaman sadece manşetteki yazılarda çıkan tarihle içi iç girebiliyor.
5) yazı açıldığında sadece bir kategori gözüküyor ve sanki başlıkmış gibi başlıkla bütünleşik olarak gözüküyor bir yazıya birden fazla kategori eklerseniz onlar yazının hiçbir yerinde gözükmüyor.
6)yazılarda manşet dışındakilerde tarih çıkmıyor bu seo açısından büyük bir eksiklik anasayfayı kastetmiyorum normal yazıları
7)benim sitem yazarın adı sanı yok sadece yazar diye yazıyor başka yok
8)yorumları sınırlandıramıyorum mesela yazıda 100 yorum var hepsini açıyor ayarlar tartışmadan şu sayıda göster dediğim halde hiç bir değişiklik olmuyor
Tema da beğenmediğim noktalar ise
1) manşet kullandığınız resimi, boyutlandırma da resimden kafasına göre kırpma nedeniyle, resimleri abuk sabuk çıkmakta zaten resmin çıkan kısmının bir kısmında yazı başlığı falan kapatınca, resmin iyice abuk sabuk kalmış kısımlarının iyice içine ediyor. Yani manşet sitemize tamimiyle iticilik sağlıyor. rastgele boyutlarda resim girerseniz.
2)temada yorum özelliği neredeyse sıfır benim bazı yazılarım 600 yorum var bunu hiç bir şekilde sitenin herhangi bir yerinde belirtemiyorum, yorum alanında başkasının yorumunu cevapla diye bir şeyde yok buda çok büyük bir eksik bence
3)temada açılır menüler belirgin değil zaten kırmızı panelin altına gelen menü seçeneklerinde açılır alan hiç yok
4)yan panelin sadece adı var başka bir şey yok worpressin kendi bileşenlerini dahi kullandığımızda sadece yazı topluluğu dışında bir şey çıkmıyor
5)popüler haber alanı bence rastgele haber alanından bir farkı yok, ne en çok okunan yazı nede en çok yorum alan yazı çıkıyor
6)anasaydaki kategori alanlarınınım hepsi resim ve video galerisinde olduğu gibi, başlık renkli bir alan üzerinde olsa daha hoş duracaktır
7)birde kutucuların bazılarında yazı başlığının birkaç kelimesi ve altında da küçük bir özet olması sıkıntı sebebine gelince insanlar başlığın tam metnini görmediği için çoğu zaman anlamsız birkaç kelime gibi gözükebiliyor
Temanın olumlu yönlerini bir çok arkadaş zaten yorumlarda belirtmiş olduğu için birde daha fazla uzatmamak için yazmıyorum
şu aşamada fark edebildiklerim bunlar
Genel bir değerlendirme yapmak gerekirse yaklaşık 5 yıllık bir wordpress kullanıcısı ve bir çok site kurup editleyip yayınlayan birisi olarak, açık konuşmak gerekirse ücretsiz dağıtılan bir çok temadan daha fazla destek almış gibi hissettim kendimi (tabi telefon desteğini kastetmiyorum)
Akif beye falan hiçbir garezim yoktur sadece bu yazıyı başımdan gelenleri anlatmak ve diğer kullanıcıları bilgilendirmek için yazdım. Dilimiz sürçtüyse af ola
edit:Arkadaşlar geçen google analytics ten kontrol ettim temanın kurlu oldugu bir gün hitim sadece 29 (sitemin pagerank 3 günlük hiti de en düşük 700-800 olan bir site) bu kafamı kurcalayan bir nokta oldu...