Merhaba arkadaşlar 4 aylık bir haber sitem vardı elimde 2 ay oldu alalı siteyi durmadan konu ekliyoruz özgün olsun , spin olsun , sitenin 30.000den fazla indexi oldu falan ama hitler 60 70lerde sürünüyordu. Baktım olacak gibi değil sonra sosyal medya çalışması yapmaya başladım. Baktım buda geçici oturdum düşündüm.
Ana kelimede kasmaya başladık seo çalışması yaparak spor haberleri ve magazin haberleri kelimesine çalışma yaptık 70lere geldi magazinde devamlı farklılık gösteriyor spor haberleri ilk 100de gidip geliyor falan böyle olmayacak dedim.
Düşündüm iyice ne yapabilirim diye öncelikle kesin ve devamlı hit getirebilecek alt konu ne olabilir dedim 2 3 gün düşündüm ve bir karar verdim hem devamlı hit akışı olacak hemde sabit kalacak ne olabilir acaba diye sonra her gün insanların ihtiyacı olan alt konular belirledim kendime
"tayt modeli" , "lif örnekleri" , "yemek tarifi" falan gibi değil daha uzun ve alt konular olsun ama günde en az 3 5 k aranması olan bir kelime olsun dedim.
Burada biraz şans birazda , mantık yürütmek gerekti. ve şans eseri açtığım 2 konudan 1 tanesinde bu dediğimi yakaladım fakat 1 2 sene önce açılmış benden daha eski konular vardı ilk 3 sayfada bile yoktum.
"Peki ne yaptım öncelikle konuyu özgüne çevirdim tek tek her şeyi kendi elimle kendi siteme girdim. Daha sonra indexlendikten sonra bunu twitterda paylaştım ve fake retweet yaptım 250 300 tane , elimde bulunan ve uzun süredir kullanmadım 2 tane ingilizce blogger aynı şekilde kopya olarak koydum ve altlarına şu şekilde yazılar yazarak
"atıyorum kenara duruyor 2014" yazarak bunlardan kendi sitemdeki konuya link verdim. Daha sonra normal özgün şekilde yazı yazdığım blog sitemden yine aynı şekilde link verdim. İlk önce 2 sayfaya geldi daha sonra bekledim 1 gün daha başka siteden yine aynı şekilde yaptım.
Son olarak öneri bu bulacağınız alt konu mesela 14 - 15 yaş aralığı ile alakalıysa konu altına farklı bir kategoride çocukların ilgisini çekecek bir oyun linki koyabilirsiniz bu sayede hem sitenizde fazla durmuş olurlar hemde devamlı gelmeye başlar ve siteyi yayarlar örnek aşağıda
Sonuç: