Merhaba arkadaşlar, sürekli web tasarımla ilgilendiğimden programlama konusuna ister istemez yabancı kalıyorum. O yüzden kafamda olan düşüncemi size anlatmak istiyorum. Siz zaten, ne istediğimi hemen anlarsınız.
Olay şu; özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum. Her hafta cuma günleri, öğrencilere haftalık karne veriyoruz. O karnede, öğrencinin o hafta yaptığı her şey yazıyor. Öğretmenlerin öğrencilere verdiği ödevler, öğrencinin geçen hafta verilen ödevi yapıp - yapmadığı yazıyor. Okul idaresinin varsa bir duyurusu, yazıyor. Ya da öğrenci o hafta deneme sınavına girmişse deneme sınavının sonucu ve eski denemelerin sonuçları grafik olarak gösteriliyor vs. vs. diye gidiyor.
Bu işlemleri e karnem diye bir site var. Oraya okullar üye oluyor ve her okula bir subdomain veriyorlar. Okula verilen üyelikle giriş yapıyoruz. her öğretmene ve idareciye bir hesap veriliyor. her öğretmen dersine girdiği sınıfın öğrenci listelerini görebiliyor ve onlar hakkında işlem yapabiliyor.
İşte ben de bu mantık ve görevde çalışacak bir programlama istiyorum. Bu şekilde bir yazılım işini halledebilecek arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Ne kadar zamanda yapılabilir, bize lazım olan şeyler nelerdir, masraf ne olur ? Ya da sizin önerileriniz nelerdir ? Bu sorulara cevap arıyorum arkadaşlar.