Sıkı bir aliexpress kullanıcısıyım. Bu zamana kadar ayakkabı, gömlek, telefon, sd kart, şarj cihazı, bisiklet ekipmanları vb. bir ton ürün aldım. 700-800 TL'ye varmıştır heralde siparişlerim. Bu ürünler de hep ticareti yüksek, güvenilir profillerden temin edildi. Ancak;
- Süet ayakkabı almıştım. Ayakkabı kusursuz geldi ama çok kolay kirlendi, temizliğiyle uğraşamadım, şuan bakkala giderken bile giymiyorum kenarda duruyor. Bu sanırım benim hatam sayılabilir, neyse.
- Gömlek aldım. Cuk oturdu üstüme ama bir kere yıkandı, en az 3 beden küçüldü. Şuan kardeşim giyiyor. Çinlilerin bedenleri çok küçük olduğu için sipariş verirken XXXL gibi seçimler yapmak gerekebiliyor. Şans/nasip faktörü var yani burada da.
- Telefon aldım, replika s4 mini. Replikalar genelde sıkıntılıdır zaten, bununda ekranına dokunmadığınız halde kendi kendine işlem yapıyor.
- SD kart aldım. Fotoğraf çekiyorum, sd karta kaydediliyor, bir süre sonra fotoğraf yok oluyor. Biçimlendiremiyorum, aktarım hızı çok yavaş ve kesinlikle class 10 değil. 2 adet 32 GB'lik sd kartı bugün çöpe attım. Özellikle ucuz SD kart almayın, mümkünse "geniune original" diye aratarak çıkan ilanlara bakın.
- Lumia 520 için arka kapak satın aldım. İlk başlarda güzeldi, daha sonra herhangi bir darbe olmadığı halde kapak gevşemeye başladı. Şuan o da çöpte.
- iPhone 4 şarj cihazı aldım, çalışmadı, çöpe gitti.
Olumlu yönleri yok mu? Tabii ki var.
- Bisiklet feneri ve arka stop ledi satın aldım. Ayrıca bisiklet forması, elcik vb. de almıştım, memnunum. Türkiye'de bulamayacağım, bulsam da en az 3 katı para ödeyeceğim ürünlerdi.
- Turbo şeklinde anahtarlık aldım, zaten ne bekleyebilirdim bilmiyorum ama güzel.
- Mini radyo aldım, çok çok memnunum.
Biraz nasip kısmet işi sanırım Çin'den sipariş vermek.