Öncellikle şunu bilmek zorundasın . Pr saçmalıktan başka bir şey değil demisin fakat burada yanılıyorsun . Saçmalık maçmalık değil . Pr.
Pr sizin cebinize para mı koyuyorsun demisin evet pr bizim cebimize para koyuyor.
Host masrafını karşılıyor
tanıtım parasını karşılıyor
+ bunları karşılaması yanı sıra senin derdine derman oluyor ek kazanç kapısı olup bu harcamalar dışında dahi cebinde para bıraktırıyor.
Fakat bazı kesim alışmış 3 aylık 15-20 liraya pr 3-4-5 değerli sitelerden link almaya bazıları alıştırmış daha doğrusu sonra bunu gören vatandaş da diyorki pr para kazandırmıyor pr saçmalıktır.
Haa şunu tartışabiliriz google pr dağıtırken adil davranıyormu veya hak edene az hak etmeye çok veriyormu bu konuda amena .Fakat pr saçmalıktır veya para kazandırmıyor demek yanlıştır.
Ha google pr dagıtımı yaparken kendi kriterleri var o kriterler eşliğinde güncellemeleri yapıyor google da kendine göre haklı.
Şuan pr link satışından kar elde eden host masrafını karşılıyan - link ve tanıtım yazı paketi alan kişi olarak söyliyebilirimki Pr benim için son derece önemli ve değerli.
Pr 4 siteden şuan 3aylık 70-80 liraya link satıyorum.
Sitem google kelimesinde ilk sayfada . Kelimem bana çok iyi ve çok güzel de hit getiriyor. kelimemde ilk sıralara gelebilmek için ise ilk olarak içerik anlamında sonrasında pr değeri yüksek kaliteli sitelerden link alımı yaparak bu başarıyı sağlıyorum.
Hemen en kötüsünden basit bir hesap yapalım :
80 liradan ortalama 5 link satığımı varsayalım
80x5 : 400 lira 3 aylık kazanç.
her 3 ayda bir yenileme diyelim 1 yıllık karımızı hesaplayalım
400x4 : 1600 lira yıllık pr 4 siteden cebime giren para.
1 yıllık domain bedeli 15 lira
1 yıllık reseller bedelim 117 lira
1468 lira 1 yılda tek siteden sadece ama sadece link satışından elde edilen kar.
Diger reklam gelerini adsense vb bir geliri hesaba katmıyorum Fakat hiç yoktan çok ama çok iyi bir para .Heleki bir öğrenci için.
Tabi bu hesabım ortalama bir kitleye ulaşmış bir site için karım.
şuan 3 aylık 225 lira link satan kişiler var görmüşüm hatta bu ücretinde üzerinde satanlar eminimki var.
Unutmayın ki PR değerli siteler ile geçimini sağlayan para kazanan kişiler mevcut.Link paketleri bölümlerine bakabilirsiniz.
Ayrıca şuan dört gözle pr güncelemesini bekliyorum inş. diyorumki günceller çünkü pr alabilmek için yatırım yapmışım pr değeri yüksek sitelerden link yazı almışım.keşke 4 degilde pr 6 olsa ben kazancımı 2 ye katlasam.
Ayrıca şunuda belirteyim link sattığım kişiler en kötüsü şuan en iddaalı kelimede dahi en kötü durumda olan 2 sayfada.
Fakat sitem kaliteli bir site şu 2 sayfada olan kişide 4-5 sayfalardan 2 sayfaya yükseliyor link satışı yapıldıktan hemen 1 hafta içersinde.
Neyse konu fazla dağılmasın ama pr bu kadar basit görmeyin.
zaten burada konuşanların derdi de senin gibi pr olayını büyük birşeymiş ve önemliymiş gibi gösterip işi bilmeyen kişilere backlink ve tanıtım yazısı satarak yüksek paraları cebine koyuyor. merak etme bende acemi değilim yılların bikimi var bende şimdi sana site adreslerimi vererek burada birşey kanıtlmak zorunda değilim sen zaten başarılı iş yapıyorsan her zaman her yerde paranı kazanırsın, pr senin gibi link ve t.yazısı satanların işine geliyor alan kişilere hiçbir faydası yok, bende elbette backlink ve t.yazısı alıyorum ama ben her zaman güncellik ve hitine bakıyorum ve % 90 fayda sağlıyorum, ama prli sitelerden (fake olanları kast ediyorum) zerre kadar faydası yok. (senin gibi satış yapanlar hariç) neyse bunlar benim görüşüm sende görüşünü belirtmişsin,takdir bu işlerle uğraşanların, konuyu uzatmak istemiyorum tartışma da yaratmak istemiyorum, sana ve diğer arkadaşlara helal kazançlar diliyorum.