İşletim Sistemim: Windows 8.1 Update 1 Yerleşik(MSDN Sürüm)

Sistem SSD Bilgisi:

Görev Yöneticisi:

Sistemin kurulma tarihi:

Son resime dikkat. Makinayı kapatıyorum ama bunda sıcak başlangıç diye bir şey var. En son ne zaman kesin kapattığımı System Boot Time da görebilirsin. Burda yeniden başlatmıştım güncelleme için. Normalde sistem 7/24 açık görünüyor. Değil aslında. Ben kapata basıyorum laptop kapanıyor ama açılışı 4 sn falan sürüyor.(Asus logo geçip bios açılma süresi 1.3 sn görünüyor, gerisi windows un yüklenmesi)

SSD ile uyumu en iyi windows sürümü diyebilirim. Hatta abartıp linux, mac os kullanmış biri olarak en hızlı açılım ve trim desteğini veren işletim sistemi bu. Dikkat ettim c: bölümü arada 50 gb a düşüyor bir kaç gün sonra 59 - 60 gb a yükseliyor. Temizliğini kendisi yapıyor...

Hızda ssd nin avantajı çok yüksek. Visual studio 2013 1 sn de açılıyor. PS 1 sn de açılıyor. Sql server 2014 servisi(Developer sürümü kurdum - en geç açılan sürüm) anında tepki veriyor.

Windows 8 Pro yu 75 tl ye aldım. 8.1 ücretsiz geldi. Bende enterprise kurdum son güncellemede.

Kesinlikle tavsiye ederim. Metroya öyle bir alıştım ki klasik başlat menüsü komik geliyor şahsen.