MujaHeed adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
torrentten çekmek yerine steam'den oyun satın almanın üreticiye hakkını vermekten başka bir ekstrası var mı? bilmediğim için soruyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın. illegal'i desteklemiyorum, steam kullanan bu kadar insanın neden steam'i tercih ettiğini merak ediyorum sadece.
Steam'in tercih edilmesinde hak-hukuk konusu dışında kalanları kendi bildiklerimle şöyle sıralayabilirim:
  • Steam'den satın aldığınız oyun sonsuza kadar sizin hesabınızda kalır ve istediğiniz zaman yüklersiniz. CD, DVD derdi yoktur, internet olduğu sürece oyunlar sizinledir.
  • Steam Cloud ile oyunlarınızın kayıtları/ayarları steam sunucularında tutulur. Bu sayede başka bir bilgisayarda oyununuzu oynamak isteseniz oyuna kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Yine aynı şekilde bilgasayarınıza format da atılsa tekrar oyuna kaldığınız yerdem devam edebilirsiniz. Ayrı bir save dosyası saklama/yükleme zahmetiniz olmaz.
  • Torrent ile çekilen oyunlarda eksik dosya veya virüs tehlikesi olasıdır. Steam'de ise böyle bir şey söz konusu değil.
  • Steam sayesinde tüm oyunlarınızı tek bir yerde toplarsınız.
  • Oyunlardaki güncellemelerin otomatik olarak size yansıtılmasıyla hataların giderilmesi ve yeniliklere sahip olmanız.
  • Sosyal bir platformdur, destekleyen oyunlarda steam'deki arkadaşlarınızı oynadığınız oyuna davet edebilirsiniz veya onların oyununa katılabilirsiniz. Bununla beraber Eski MSN tarzı bir pencere ile ister oyun içinde ister oyun dışında sohbet edebilirsiniz.
  • Steam'den aldığınız bir oyunu eğer oyun destekliyorsa hem Pc, hem Mac hem de Linux platformlarında oynayabilirsiniz. Normalde her platform için ayrı oyun satın almanız gerekirdi.
  • Oynadığınız tüm oyunların istatistikleri tutulur. Oynama süresi, başarımlar vs.
  • Steam içerisindeki pazar bölümünde oyundan kazandığınız item'leri satabilirsiniz veya istediğinizi satın alabilirsiniz.
  • Oyunların multiplayer modunu sorunsuz oynayabilme.
  • VAC (Valve Anti Cheat) sistemi sayesinde Counter gibi online oyunlarda hile oranı ciddi oranda düşer.