camfroger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Meali: Eğer ki adsense geliriniz 5000 doları geçiyorsa, Google sizi hiç bir sebep olmadan, sırf şamata olsun diye 90'a takabiliyor. Sonra paraları cukka yapıyor.

Çıkarılması gereken ders: 5000 doları geçmeyeceksiniz...

Hem adsense hem de adwords kullanıcısı olarak bu durum hiç hoşuma gitmedi açıkçası.

Adamın yaptığı orjinal açıklamara göz attım. açıklamaları özet geçeyim:

1-)Adsense yetkilileri click bomb olayını çok iyi bir şekilde biliyorlarmış. Bu problemin varlığından uzun zamandır haberdar olmalarına rağmen, iyi bir ban nedeni olmasından dolayı, umursamamışlar ve birçok yayıncıyı banlamışlar. Ve... Evet... Paraları reklam verenlere geri vermemişler.

2-)Yayıncılar banlandıktan sonra ücretler firmalara geri dağıtılmamış.
3-) 1000 doları geçtikten sonra en ufak hatalarda (sadece yanlışlıkla 1 kez reklamına tıklayan yayıncının da banlandığına şahit olmuş) bile banlanmışlar. Uyarısız bir şekilde.
5000 dolarda ise hiç şansınız yok.
4-)Adsense de reklam yayınlayan yayıncıların çeşitli sınıfları bulunuyor. Adsense'de çalışanlar kendi sitelerini ve akrabalarının sitelerini her ne kadar reklam politikalarına uymasalar bile güvenli sınıf olan yeşil sınıfta bulunduruyormuş. Siz çok kazandıkça adsense'de banlanma ihtimaliniz de yükseliyormuş. Güvenli sınıf olan yeşil sınıfta eş dost akraba ve büyük firmalar bulunabiliyormuş. Yani senin benim gibi garibanların bulunma ihtimali yok.
5-)2009-2012 yılında mali bazı sorunlar ortaya çıkmış ve adsense de bulunan yöneticiler, çalışanlarını siteleri banlamalarını emretmişler. En büyük ban dönemlerinden biri bu dönemmiş. Çalışanlar işten atılmakla tehdit edilmişler.
6-)2012'de adsense ban politikası hakkında yoğun eleştiriler almaya başlamış ve adsense bu yüzden politika değiştirmeye karar vermiş. Bunda yayıncıların mahkemeye başvurmasının payı büyükmüş.
7-)Adsense'in en büyük korkusu el koydukları paraların sahiplerine geri döndürülmediği konusundaki endişesiymiş. Eğer yayıncılar ve reklam verenler bu konuda yasal haklarını ararlarsa, Google büyük bir tehlikeyle karşılaşabilirmiş.

Edit: Son olarak kişisel görüşümü söylemek istiyorum. Bunların doğru olup olmadığı tartışılır. Ancak çok temiz ve gerçekten işini dürüst bir şekilde yapan sitelerin banlanması ve ban itirazı konusunda hiçbir cevap alamaması beni de hep bunları düşünmeye itmiştir. Yani bunu yazan fake bir insan olsa bile bana göre doğruluk payı var.
5000 doları geçen ve yıllardır parasını düzenli olarak alan çok kişi var. adsense'in banlanan hesaplardaki paraları adwords müşterilerine iade etmediği doğru. ancak bu yazı adsense'den banlanıp canı yanan biri tarafından yazılmış gibi geldi bana. işini düzgün yapıp hile hurda ile uğraşmayan güvenilir yayıncılar asla banlanmazlar. zaten işini iyi yapan ve 5000 doları değil ayda, günde kazanan yayıncılar yerel partnerler ile çalışıyor.