osmanbey bu konusunda bende bir yorum yapmak isterim.
Öncelikle bence doğru tespitleri var. Ziyaret edilmeyen içerikler kalitesiz. Kabul ama herkes çok fazla yanlış yaptığı bu gibi önemli konularda bende dahil bir çok şeyi gözden kaçırıyoruz.

Hiç kimsede demiyor ki insanlar nasıl aramalar ediyor(bazıları bahsetmiş) ve nasıl bir içerik arıyor.

Genelde adwords kimse sevmiyor ama o aracın bir takım reklam verene çok fayda sağladığı yöntemleri var. Benim gözlemlerim şu şekilde. İnsanlar bir şey aradığında konuyu (Ticaret olarak baz alıyorum) ilk bilmediklerinde 1 siteye girdiklerinde bilgi sahibi olduklarında biraz derine iniyor.

Ama en önemli husus insanlar bulundukları yere göre arama yapıyorlar. Yani Ben mesela kocaeli Gebzedeyim. Ve adamlar atıyorum " gebzede tuğla satan firmalar ". Mesela böyle çok fazla örnek var.

Bana mesela anahtar kelime aracının tam eşleşmede 30 ile 40k arası dediği bir kelime diğer yan öbekleri yerler bilhassa yere göre kelimelerde dahil edilip çok daha fazla arama geldiğine şahit oldum.

Yani işin özü şudur. İnsanlar aramalarını genelde yer bulundukları mekana göre arıyorlar. Ama eğer bir şahıs arayacağı konuda bilgi sahibi ise dahada derine inebiliyor.

Benim konuya şu şekilde bir katkım olabilir. Onlarca genel makale edeceğimize dahada spesifik hedefler edersek dahada karlı çıkarız görüşündeyim.