mutluinsan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ilginiz için gerçekten teşekkür ederim çok zahmet etmişsiniz ama ben şöyle bir şey istiyordum kod olacak, o kodda belirttiğim pptx sunum dosyasını bir buton ile açacak ve ardından sunum dosyasını silecek
tabi 2dkya yazıyorum

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:47:11 -->-> Daha önceki mesaj 11:19:58 --

Formuna 1 Textbox,1 Label,2 Buton,1 OpenFileDialog,1 Timer ekleyelim.

DosyaSec Butonuna yazılacaklar
openFileDialog1.Title = "Silinecek Dosyayı Seçiniz"; //Tittlesini yazalım
openFileDialog1.FileName = ""; // FileName boş olarak atayalım
if (openFileDialog1.ShowDialog() == DialogResult.OK) //dialog açılıp dosya seçildikten sonra yapılacak işlemler
{
silinecekDosya = openFileDialog1.FileName.ToString(); //silinecekdosya değişkenine dosya yolunu atıyoruz.
txtDosyaSec.Text = silinecekDosya; //textboxt'a silinecekdosyayı atıyoruz.

}
else
{
//MessageBox.Show("Dosya Seçmediniz", "Dikkat", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error);
}
Secilen Dosyayı Sil Butonuna Yazılacaklar
if (txtDosyaSec.Text == "") //dosya girilmeden silinme butonuna basarsa
{
MessageBox.Show("Dosya Seçmedin", "Dikkat", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error);
}
else
{
timer1.Start();//doluysa timer1 calıstır
}

Timer1 içine yazılacaklar
int Sure = 7200;

Sure--; //Sure=7200 den geri say
label1.Text = "Kalan Süre " + Sure.ToString(); //labelde gösterelim.
if (Sure == 0)
{
timer1.Stop(); //timer'i durdur
SeciliDosyayiSil(); //silme metodumuz calıssın
Sure = 7200; //sure degiskenini tekrar 7200 yapalım(2 saat)
label1.Text = ""; //temizletelim.
}

Seçili Dosyayı Silmek İçin Oluşturduğumuz Metot
private void SeciliDosyayiSil()
{
if (silinecekDosya != "") //silinecek dosya yani textboxttaki değer boşluktan farklıysa yani doluysa
{
File.Delete(silinecekDosya);//textboxtta olan değeri yani silinecekdosya değişkenini sil
MessageBox.Show(silinecekDosya + " Dosyası Silindi", "Tamamdır", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
txtDosyaSec.Text = "";//sildikten sonra textboxları temizletelim.
silinecekDosya = ""; //degiskini temizletelim.
}
else
{
MessageBox.Show("Dosya Seçiniz", "Dikkat", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error);
}
}
Projeyi İndirmek isterseniz http://www.dosya.tc/server29/DsFCPX/...neme1.rar.html