Benim arkadaşım Sun Express'te hostes. THY'nin maaşı çok güzel 6-7 bine varıyor. Sınavlar kadar çalışmak da çok zor yani sürekli yapılabilecek bir iş değil 3-5 sene yapıp bırakmalı diye düşünüyorum. Her uçuştan önce ders çalışıyorlar toplantı oluyor soru soruluyor soruları bilemezsen - feedback alıyorsun falan, nöbetçi olduğun günlerde evde takılmak zorundasın evden çıkman yasak ve aradıklarında 15 dk içinde hazır olman gerekiyor ki hazırlanmak çok uzun sürüyor zaten o da ayrı konu, hiç evden çıkamıyorsun ama seni uçuşa çağırmazlarsa o gün para da vermiyorlar.
Şunu da unutma mesela Sun Expressten THY 'ye personel geçemiyor aralarında imzalı protokol var çünkü aslında o THY uçaklarındaki hosteslerin hostların çoğu THY nin değil Sun expressin personeli, taşeron çalıştırılıyorlar, aynı işi yapan THY personeli daha çok para alırken diğer şirketin personeli daha az alıyor falan, bu iki firma ortak ama diğer firmaların protokolleri nasıldır bilmem.
Yani dil testi falandan ziyade kişilik analizleri yapıyorlar, acil anlarda soğukkanlılık şu bu, kazanırsan mülakat ve sınavı 2 ay falan eğitim alıyorsun bütün masrafın firmaya ait sana da az bir maaş veriyorlar o şekilde yani.