Yeni bir oluşum için geçen hafta pazartesi başvuru belgelerini ben gönderimini yaptım onaylamaları yada onaylamamaları onların bileceği bir işdir. (Resmi olarak başvuru yapılması istenmekte)

Yeni yasa gereği bir çok hosting firması arkadaşımız ve ben 2 yıllık loglama kısmında ve bu logların digital imzalama için linux üzerinde ip loglayıcı bir yazılım olmadığını belirtmiştik ve bize söylenen yersağlayıcı firmalar ile görüşme yapılacağı ve bu konular hakkında gerekiyorsa bir yazılım yada donanım gerekiyorsa tedarikçileri sunuculacaktı.

Şuan bizden digital imzalı bir belge isteseler dahi bir çok firma bunu veremeyecektir hatta coğu firma extra bir masraf olduğundan dolayı log dahi tutmamaktadır.

Kanun çıktı fakat kendi yönetmeliklerini oluşturdukdan sonra bizlerin uygulaması istenilecekmiş diye bize söylenmişti. ( 3- 6) ay içerisinde anca çıkar tam süre verilmedi.

BTK kapatılacak tib kapatılacak gibi şeyler olsa dahi yeni bir kurul oluşur bizi oraya yerleştirirler Sıkmasın kimse canını fakat forumdada artık kuralların biraz değişmesi gerekir Yersağlayıcısı belgesi yerine firma şartı gelse daha iyi olacaktır.