Amacım konuyu güncelleme değil. 4 ay sonra bu konu tam 1 sene oluyor. Sizlerin yaptığınız yorumlarla hayatımda değişikler oldu.
Sizlere teşekkür etmek amacıyla alıntı yaptım. Teşekkürler.

Adsense adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi okuyunuz kardeşim bu dünya da herkes eşit olsa idi herşey çok daha farklı olurdu mesala herkes çok zengin olsa ne olurdu bence hayat çok zevksiz olurdu yüce Allah bu günlerimizi arattırmasın şükürler olsun sağlığımız yerinde o yüzden sen onlara bakarak kendini tartacağına çalış çok çalış muhabere muhtaç olma yeter
Lock53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne yazsam bilemedim galiba sitem etmişsiniz ama emin olun onlarda zamanında çalışmışlardır ve o seviyeye gelmişlerdir şimdide aileleriyle keyiflerini sürüyorlardır
fasb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şükür et, sabır et, namaz kıl dua et emin ol rahatlıcaksın.
utku1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şikayet ettiğin hayat başkasının hayali olabiliyor çoğu zaman
Kız arkadaşım ve kuzenim hastanede çalışıyor. Öyle şeyler anlatıyorlarki inanamıyorum...
Çok kısa olacak ama kuzenim bi hastaya şaka yollu sen neyin peşindesin deyip güldüğünde çocuk hayatın cevabını vermiş kuzenime
Bugün yemek yerken dilimi ısırdım ve biraz kanadı. Saatlerdir acısından bir şey yiyemiyorum. Düşünsene çoğu zaman dilimin olduğunu farkında bile değilim...
Diyelim ki çok zengin oldun. Ne kadar yemek yiyeceksin? En lüks nasıl tatil yapabilirsin? Ne kadar yüksek fiyatlı arabaya binebilir kaç tane uçak sahibi olabilirsin? Türkiye'nin en zengin 100. iş adamısın diyelim. İlk 10 için uğraşacak sonrasında ilk 3 sonrasında 1. olmak için çaba sarf edeceksin
Sonrasında ise en yakın rakibine fark atmak için...
Belki dediğin bu değil, cepte sadece biraz para taşması olabilir... Hakkındır. Ama emin ol Allah çalışanı görür... Evet belki lüks bi tatili 17 yaşında yapamıcaksın, belkide zaten doğru olan budur? Her şeyi önce yaşamaya çalışma
Bodrumda 1 hafta değilde çeyrek parasına akçayda 5 gün tatil yapabilirsin pansiyonda kalırsın... Hele bi de sevdiğin insanlar yanındaysa en kral tatilden daha güzeldir...
Manevi düşüncelerini biraz geliştirmeye bak... Ne mutlu ki iş hayatına erken atılmışsın. Dil öğren kendini yetiştir.
Maneviyatı halledersen biraz daha rahat bir hayatın olur.
Başarılar dilerim
Dzyn3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılacak çok şey var ama kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik zenginlerin kötü insanlar olduğu ön yargısını kafanızdan silmek olacaktır, ondan sonra para kazanmaya başlayabilirsiniz.
İkinci olarak ise ne istediğinizi bilin, istediğiniz şeyi karşılayacak işler yapın, diğer şeylerle oyalanmayın.
SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim bildiğim para paraya çeker tabi mantıklı kullanırsan, misal bu akşam arkadaş yanıma geldi 2.yarı başlarken fener 2-0 önde, arkadaş serkan 90 tl kazanıyorum fener alırsa gel sana kuponumu 80tl den verim dedi bende maç 90dk sevinme dedim ve sonuç 3-2 fener yenildi, hayat bu neyin ne olacagı belli degil
HYPNO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Baskalarininin kötü haline bakıp sukretmek midir hayat ya da başkaları bize bakip şükür etsin diye mi yaşayacağız herkes zengin olsa diye bir sey herkes zengin olamaz mantik dışı birsey herkes zengin olsa kimse çalışmaz bu çark dönmez. Senin şikayetçi olduğun şey kapitalizm. Ben ufakken durumumuz cok çok iyiydi sonradan bozuldu. Tekrar toparladik ve yine bozuldu şimdi yeni yeni tekrar toparliyoruz. Hani nasıl desem ben zengin degilim ama inanin suan Ağaoğlu ile yer degistir deseler degismem çünkü onumde koca bir hayat bir ton firsat var hepsini kendim yaraticam. Ne icin yaşadığına bagli birazz da. Ama inan sen karin tokluguna şükür ettikçe bu hayati baskalari yasayacak. Daha da gelisim cagindayiz burda büyük abiler var belki doğrusunu onlar bilir ama ben böyle düşünüyorum.
PesimisTr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla kusura bakma da fazla bir şeyin farkında değilsin sen. Güzel 11 yaşından beri elin ekmek tutmuş vs bir kazanımın var bu hayattan. Zenginler tatil yapıyor vs diye isyan durumundasın fakat kimine göre de sen zenginsin. Günlük yiyecek ekmeği zor bulan adama göre çok zenginsin sen arkadaş. Yemeğini yiyor bu sitede takılacak bir bilgisayara ve internete sahip olabiliyorsun. Allah herkesin rızkını ayrı yaratmıştır. Herkes rızkı kadar ekmek yer. Onun için bu tarz isyanlar etmek doğru değil.
Gnox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sahip olamadıklarına bakarak sahip olduklarının tadını kaçırma bence çünkü herşey zorlukları ile güzeldir.
SonKralice adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsan çalıştığının karşılığını her zaman alır, er ya da geç.
Kimse kimseyle eşit olacak diye bir şey yok.
Kimisi bir başkasına göre daha zengin olur, kimisi daha fakir.
teknomag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Allah, malı istediğine, ilmi ise isteyene verir."

Bir rivayete göre, Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:
“Allah, malı sevdiği kimseye de sevmediği kimseye de verir. Fakat imanı yalnız sevdiği kimselere verir. Allah kime imanı vermişse mutlaka onu sevmiştir."(bk. Kenzu’l-Ummal, 2032).
Diğer bir rivayet ise şöyledir:
“Muhakkak ki Allah, dünyayı sevdiğine de sevmediğine de verir. Fakat dini yalnız sevdiklerine verir. Allah kime dini verdiyse mutlaka onu seviyor, demektir.”(Mecmau’z-Zevaid, 1/53; Kenzu’l-Ummal, h. No: 43431).

darker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer zengiliğin mutluluk sanıyorsan şunu bilki değil eğer öyle olsaydı Ford'un oğlu "baba, hayal edip de ulaşamadığım hiçbir şey olmadı. ne varsa önceden hazırlamışsın, hiçbirinde benim emeğim yok. mutsuzluktan mahvoldum. gidiyorum.." yazıp intihar edermiydi. Esaretin Bedeli isimli bir film var çok severim canım sıkıldımı onu seyrederim, bana öğrettiği en güzel şey hayatın senin görebildiğin kadar büyük ve güzel oluşudur. Doğru belki sen çalışırken birileri keyif sürüyor (insan dünyaya imtihan olmaya geliyor sonuçta) ama şunu unutmaki insana yaşama sevinci veren kendini önemli hissettiren bence en büyük şeylerden biride hedeftir. Ha bir de şunu ekliyim memleketin yarısı gibi ticaretten korkma hiç fikrin yoksa pm at sana beş kuruşun olmadan nasıl ticaret yaparsın onu analatıyım(not: küçük düşünmeyi pek sevmem bu sebeple parasız olarak yapmayı düşündüğüm ticaretlerin geliri bile akıl işi değil ).
aGeneL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yanliş yonetilmiş dunya.
ScrolLock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mechulkalan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben şunu anlamıyorum. Tamam şükredelim halimize de neden daha iyisini istemeyelim?
Neden çok para sadece olmayanlara kötü bir şey gibi geliyor ? Hiç mi çalıp çırpmadan, hak yemeden zengin olan yok bu dünyada ? Neden ben çok çalışıp zengin olmak istiyorum diyeni hak yoldan kazan demek yerine haline şükret diyerek engel olmak istiyoruz ?
ErkanEkin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
birde şöyle düşün hocam senin yerinde olmayı hayal edenler ?
Webcontroller adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
HaCKeW adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapılan işin niteliği önemlidir. Çok iş, az nitelik, az para. Az iş, çok nitelik, çok para.

Bankada üst düzey yönetici? Prof. Dr? Sanatçı? C. Savcısı? Galerici?

İşçi, memur, ara eleman?
digitaLartist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah (cc) niçin kullarını bir yaratmadı, niçin herkes aynı hayat koşullarına sahip değil?

Cevap:

“Bazı mümin kullarımın imanını fakirlik korur. Onu zengin etsem ahlakı bozulur.
Bazı mümin kullarımın imanını zenginlik korur. Onu fakir etsem kalbi bozulur.
Bazı mümin kullarımın imanını sıhhat korur. Onu hasta etsem edebi bozulur.
Bazı mümin kullarımın imanını hastalık korur. Onu sıhhatli etsem hali bozulur.” (Kudsi Hadis)

ve devamı bu kaynakta çok güzel anlatmışlar.
Cyberless adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
16-17 yaşında her şeyin farkında olmak... O yaşlarda herkes zanneder ki dünya ve dünya üzerindeki yaşam, bir avuca bir kalıba sığabilecek kadar küçüktür, anlaşılabilir. Hata ediyorsun senin bildiğin hayat Türkiyede geçerli olan hayat ve maalesef Türkiye ve içinde barındırdığı yaşam dünyanın oldukça küçük bir kısmını oluşturuyor. Haritayı açıp bakarsan aslında ne kadar küçük bir ülkede ve ne kadar izole bir bölgede yaşadığımızı zamanla keşfedeceksin. Dışarıda, başka kıtalarda ve başka ülkelerde çok farklı yaşamlar var, sadece Türkiyenin 3-5 şehrinde yaşayarak ben her şeyin farkındayım sonucuna ulaşmak çocukça bir davranış. Yaşından olgun olduğunu iddia ediyorsun ama bu söylediğin yerel kıyaslamalar için geçerli, global kıyaslamalarda aslında düşündüğün kadar yaşının üstünde bir olgunluğa sahip olmadığın gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalırdın. Maalesef bizim ülkemizde standartlar düşük olduğu için senin gibi standart olan kişiler kendilerini standart üstünde zannediyorlar ve sanki bütün ömürleri boyunca bu böyle olacakmış yanılgısına düşüyorlar. Biraz da bu yanılgıya düşmek işlerine geliyor, sürekli yerel kriterlerle kıyas yaparak daha düşük standartlarla rekabet etmek elbette senin kötünün iyisi olarak öne çıkaracağı için bu metotla bir ömür kendini her şeyi biliyorum her şeyi anlıyorum
yanılgısına düşmek için iyi bir etken oluyor...
Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
' Ayağın taşa takıldığında " Allah kahretsin " deme. Şükür et ki taşa takılabilecek bir ayağın var'

İnsan hep daha fazlasını ister. Oruçluyken gözün doymak bilmez. Onu yicem, bunu yicem dersin. Ama bir tas çorba doyurur seni.

Bende hep hayal etmişimdir zengin olmayı. Hatta ara ara milli piyango bileti alırım

Hayal kurmak güzeldir. Ama kendimizi kaptırmadan, isyan etmeden bunu yapmalıyız kardeşim. Önünde çok uzun bir hayat var. Daha yolun başındasın. Hırs, azim, dürüstlük ve doğruluktan ayrılmadan istediklerini yapabilirsin.

iPhone cihazım ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi. Yazım hataları için özür dilerim.
AnSaNeRi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimisi olaya Dini yaklasmıs
Kimisi kaderci
Kimiside edebi girmiş.

Ben sana şunu söylim. Öyle sandıgın gibi o zengin çocuklarda zamanında çok çalışmış şimdi sefasını sürüyorlar, yada Babaları aileleri zamanında eşşek gibi çalışmış falan filan geç bunları.İçlerinde 7 nesil beleşe konmuş olanda vardır. Eşşek gibi çalışanda , çalıp çırpıp bir yere gelende.

Sen Bi kere Hayatta kendini kimseyle kıyaslamıyacaksın.
Ama hedef koyabilirsin. O yapmışsa bende yaparım nedne yapamim diyebilirsin.

Bir kere şuna emin ol ALLAH kimseye kaldıramayacağındn fazla yük vermez.Şükür Yarabbime her zaman şükret.

Helal olsun erken yaşda çalısıp paranı kazanmaya başlamıssın.İnan sen çok kıymetlisin.

Gelelim nasıl zengin olur kısmına.
Bir kere şunu söylim. Çok çalışmakla zengin olunmaz. Bunu kafandan at.
Çok çalışarak paranı kazanırsın. Aklını ve paranı kullanarak zengin olursun.

Ticaret yapacaksın. Atıyorum Borsa oynicaksın.
Mal getirip mal satıcaksın .
Yani risk alıp birşeyler yapacaksın .

Sadece çalısarak aldıgın maaşla zengin olamazsın.
Cas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevabı vermişsin

Biz fakiriz

Onlar zengin

basit kural paran varsa herşeyin olur :/
muhammed adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevabı kapitalizm:

Kizilay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
LordHaseky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum biz buna şöyle diyoruz :

Amxmodx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
liberalizm

Sent from my iPhone using Tapatalk
teknohaberci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de öyleydim. 30'lu yaşlarımdayım artık. Her şey geçiyor. Zaman akıyor. İnsan daha rahat ve özgür bir hayata kavuşuyor. Yaşanılan bu sıkıntılı gençlik sana özgür bir hayat ve ruh sunuyor. Kimse senden hesap soramaz. Kimsenin emeği üzerinde bulunmadığı için benim gibi yaşlandığında harika ve özgür bir hayat yaşayacaksın. Bana ne verdin ki ne hesap soruyorsun diyebileceğin insanları elinin tersiyle itip refah içinde yaşayacaksın Tabi çalışırsan çalışmaya devam edersen. Sıkıntılı günler bittiğinde çok güzel günler başlıyor.
MeyT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tür karamsarlıklar da en yakın hastaneye gidin ve etrafı 5 dakika seyredin.
Ardından dışarı çıktığında; haline bin şükür edeceksin.
sawashan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende yaz tatilinde çalıştım kardeşim benim bir patron vardı adam hergün farklı araba telefonla gelirdi iş yerine ama ben bunu hiç takmazdım çünkü görüyordumki onun benden fazlası olduğu kadar eksiğide vardı. Rahat olduğu için eğer birgün iflas ederse(kime ne olacağı belli olmaz bugün neyim değil yarın ne olacağım diyeceksin) çalışamaz ama ben çalışırım diyordum çünkü benden daha güçsüzdü. Unutma herşeyin bir avantajı ve dezavantajı vardır.
HYPNO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çünkü birileri aza kanaat edicek ki bizim godomanlarimiz zengin kalabilsin. Biz 900 liraya calisicaz ki bazi godomanlarimiz ogluna gemi alabilsin.

Biz 1 liraya ekmek alip sukredicez ki bazilari 7.000 tl maas alip meclis lokantasindan 1 liraya et yiyebilsin.

Su din yok mu cidden bazilarinin en büyük gelir kaynagi fakirin tek tesellisi zenginin agiz bukmesi. Biz 900 liraya şükür ettikce elin oglu isvicrede isvecde hayatini yasayacak. Sanki onlar üstün irk biz alt tabakayiz bizi cok iyi kullaniyorlar
monami adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

IN GOD WE TRUST

(Güvendiğimiz Tanrı Paradır.)
Abdlsmt! adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sabah uyanıyorum eli yüzümü yıkıyorum, aklımda o giden kız var.
Kahvaltıdan sonra işe gidiyorum, öğlen yemeğinde arkadaşlarımla nasıl parayı ikiye katlarız deyip hırsa bürünüyorum.
ve akşam oluyor, annem masamın önüne çorba koyuyor, elhamdülillah diyorum.
Validem diyordu genelde çok verip azdırmasın, az verip aratmasın diye. Amin.
ExCoDeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haram'a el uzatma sakın çocuk.

Dedenin yediği erik, torununun dişini çalarmış...
Broon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adalet beklemen yanlış zaten kendi adaletini kendin yaratacaksın
monami adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şöyle Bir Söz Duymuştum, Atasözü Değil Sanırım.

Adaletmi İstiyorsun? ÖL!
BotBeta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes kapitalizm diye konusmus durmuş dunyada varmi basarili bir şekilde komunizm yaşanan .Bos laflar kapitalist sistem yok bilmem ne gerçekci olalim arkadaslar .
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
PsdBul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rahmi koçun bir sözü var. Türkiyenin en zenginlerinden biriyim her istediğimi alacak kadar param var ama yememe sağlığım izin vermiyor diye. Aynı şekilde Sakıp sabancının bir sözü varki " araba fabrikam var ama oğlum bir tanesini bile kullanamıyor. " kısaca sağlığınız yerinde olsun gerisi boş.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
REY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"HALİNE ŞÜKRET".
Tamam şükredelim de sabahtan akşama kadar eşek gibi çalışıyorsun,aldığın 3 kuruş para yetmiyor abi.Yani bu ülkede asgari ücrete adam ev geçindirmeye çalışıyor ve şükrediyor.Yahu sen şükrettikçe yanlış sistem devam ediyor birilerinin cebine daha fazla para giriyor.Kimse kusura bakmasın ben bu duruma ŞÜKRETMEM.Senin devletin sözde yüzde bilmem kaç büyümüş,sözde yıllık gelirimiz 10000 dolarları aşmış,ekonomik olarak dünyada ilk 10 içerisindeymişiz,IMF'ye borç bitmiş eee asgari ücret hala 800 TL.Enayi yerine konuluyoruz ve hala şükret diyenler var.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:16:53 -->-> Daha önceki mesaj 17:07:58 --

Hocam burada Kapitalizmi eleştirmek,Komunizm gelsin demek değildir.Tamam kapitalizmi kökten terk etmeyelim ama kapitalizminde dibine vurmayalım.Kapitalizmle,Sosyalizmi harmanlayan birçok ülke var.

Bunun en basit örneği İskandinav ülkeleri.Refah seviyesi bakımından en yüksek,yaşam kalitesi bakımından en iyi ülkeler.İskandinav ülkelerinde elde edilen vergi dolaylı yoldan halka geri dönüyor.Sen işini kaybettiysen devlet sana en azından ev kiranı sorgusuz,sualsiz ödüyor.Adamda vergi veriyorsa biliyorki birgün bu para kendisine geri dönecek,o yüzden seve seve vergisini ödüyor.

Biz de ise ödenen vergiler Milletvekili,Bakan maaşlarına,ya da usulsüz ihale alan firmalara gidiyor.Ben bu durumda nasıl ülkeme canı gönülden vergi verebilirim?Nasıl bu sistemi destekleyebilirim?
HaKHaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanma ki dert sadece sende var. Sendeki derdi nimet sayanlar da var.
Hz. Mevlana
Tonks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şuan dükkanları, arabaları olan insanlar tanıyorum,
10 yaşında çalışmaya başlamış, zamanla çalışarak bugünlere gelmiş zengin olmuş

bence direkt zenginlere genel olarak yüklenmemen lazım,

yurtbaylar vardır mesala, bu işe başladıklarında hiçbiri çok zengin değildi.
syntax_error adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu açan genç arkadaşıma minik bir tavsiye vereyim o halde.

Yspılan bir araştırmaya göre dünyada zenginlerin sadece %2'si ile %10'u arasındaki kesim miras ile zengin olmuş, ancak Türkiye'de durum böyle değil ne yazık ki. Dolayısıyla iş alanındaki rakipler çok güçlü.

Ayrıca genç arkadaşıma benden bir tavsiye daha, "tatil yapabilmek" bir zenginlik ölçütü değildir. Bunlar sana ne kadar büyük geliyor bilmiyorum ama aslında çok küçük şeyler. Bunları hedeflemene gerek bile yok...

Başkasının işinde çalışma, bir fırsat yakalayıp kendi işini kurmaya çalış.
emrefba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tek yol sosyalist ekonomi bence..
design adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günün son dersinin sonuna gelinmişti. Öğrenciler çıkmak için
sabırsızlanıyordu. Defter ve kitaplarını çantalarına koydular. Zil
çalar çalmaz, dışarı çıkmak için hazırdılar. Yalnız, Ali
hazırlanmamıştı. Gecikmek için de elinden geleni yapıyordu. Nihayet
zil çaldı. Öğrenciler bir anda kapıya yöneldi. Ali, yerinden kalkmadı.
Ağır ağır eşyasını topladı. Bir yandan göz ucuyla öğretmenine bakıyor,
bir yandan da arkadaşlarının gitmesini bekliyordu.

Öğretmeni, onun bu halini fark etti:

- Hayrola Ali, dedi. Eve gitmeyecek misin?

Ali, son arkadaşının da çıktığını görünce cevap verdi:

- Sizinle konuşmak istiyordum öğretmenim.
- Peki, dedi öğretmeni. Ne söyleyeceksin bakalım?
- Ahmet arkadaşımız var ya...
- Evet, ne olmuş Ahmet'e?
- Durumları pek iyi değil galiba. Annesi, beslenme çantasına pekiyi
şeyler koymuyor.
- Eee?
- Ona yardim etmek istiyorum. Ama benim yardim ettiğimi bilirse
üzülür. Günde bir simit parası biriktirip her hafta size versem, siz
de ona verseniz?

Cebinden bir avuç bozuk para çıkarıp öğretmenin masasının üzerine
koydu. Nurhan Öğretmen, paraya dokunmadı. Sandalyesine oturup düşündü.
Ali hakkındaki bilgilerini yokladı. Bildiği kadarıyla ailesinin durumu
pekiyi değildi. Bu çalışkan ve sevimli öğrencisi, ne kadar da iyi
niyetli ve düşünceliydi. Zengin bir ailenin çocuğu değildi. Buna
rağmen yardim etmek istiyordu. Üstelik yardım ettiğinin bilinmesini
istemiyordu.

Nurhan Öğretmen:

- Dur bakalım Ali, dedi. Bildiğim kadarıyla sizin de maddî durumunuz
pekiyi değil. Yanlış mı biliyorum?
- Doğru biliyorsunuz öğretmenim. Babam gündelikçi. Çoğu zaman iş
bulamıyor. Ama ben de çalışıyor, para kazanıyorum.
- Nerede çalışıyorsun?
- Simit satıyorum.

Nurhan Öğretmen yine durup düşündü. İyiliğin bu kadarına ne demeliydi
şimdi? Bunun gerçekleşmesi zordu. Onu, bundan vazgeçirmek için bir
çare bulmalıydı. Bunu yaparken, sevimli öğrencisini de kırmamalıydı.
Onunla biraz daha konuşursa, belki bir yolunu bulurdu.

Nurhan Öğretmen, Ali'ye dondu:

- Büyüyünce ne olmak istiyorsun, diye sordu.
- Çok zengin bir işadamı...
- Niçin?
- İnsanlara daha çok yardım etmek için...

- Güzel, dedi Nurhan Öğretmen. Bak simdi Ali, Ahmet'in ailesinin
durumu pekiyi değil, bu doğru. Ama sizinki de bundan pek farklı değil.
İstersen acele etme. Çok zengin olduğun zaman insanlara yardim
edersin. Olmaz mı?
- Olmaz, dedi Ali. Şimdi yapmalıyım.
- Neden olmaz?
- Üç sebepten dolayı olmaz.

Birincisi: Bu para zaten benim değil. İyilik ettiğim için Allah, beni
insanlara sevimli gösteriyor. İnsanlar da bundan etkileniyor, daha çok
simit alıyorlar. Bu sayede gün boyu çalışanlardan bile fazla simit
satıyorum. Hele mahallede Hasan Amca var, her gün iki simit alıp
güvercinlere veriyor.

İkincisi: 'Ağaç yas iken eğilir.' deniliyor. Şimdiden iyilik yapmayı
öğrenmezsem büyüdüğümde hiç yapamam. Şimdiden iyilik yapmayıp bunu
zenginlik günlerime ertelersem, zengin olduğum günlerde de daha zengin
olduğum günlere erteler kendimi kandırmış olurum.

Üçüncüsü ise daha önemli: Büyüdüğüm zaman çok zengin bir işadamı olmak
istiyorum. Zamanında yatırım yapmayanlar büyük işadamı olamazlar.

Nurhan Öğretmen, karsısında büyük biri varmış gibi dinliyordu:

- Bu sonuncusunu pekiyi anlayamadım, dedi.
- Açıklayayım öğretmenim, dedi Ali. Şimdi, çok zengin olmadığım için,
ancak günde bir simit parası kadar yardım edebiliyorum. Bundan
fazlasını veremem. Allah, Cennet'i gücü kadar iyilik edene veriyor.
Şimdi gücüm bu olduğuna göre, Cennet'in fiyatı birkaç simit parası
kadardır. Eğer zengin olmadan ölürsem birkaç simit parasıyla Cennet'e
girebilirim. Bundan daha karlı bir yatırım olur mu?

Nurhan Öğretmen'in gözleri dolmuştu. Başını 'Evet' anlamında sallarken
Ali'yi evine yolladı.

Sınıfa geri dönerken okulun boşaldığını fark etti. Eşyalarını toplamak
için masasına döndüğünde Ali'nin bıraktığı paraların masa üstünde
kaldığını fark etti. Sandalyesine gayri ihtiyari oturdu ve paraları
eline aldı.

Hiçbir para ona bu kadar kıymetli gelmemişti. Sanki elinde dünyanın en
kıymetli incilerini, yu bozuk simit paralarını.

Oturduğu yerden kalkamadı Nurhan Öğretmen. İçinin dolduğunu, Tarif
edilemeyen duygulara boğulduğunu hissetti. Birden boşalan sağanak
yağmurlar gibi ağlamaya başladı. Ağladı... Ağladı... Ağladı.

Kendine geldiğinde aksam olmuştu. Yavaş adımlarla sınıftan çıkıp
okuldan ayrılırken bekçi Sadık 'Bozuk Simit paraları ile cenneti
satın almak, Bozuk Simit paraları ile cenneti satın almak' diye
Nurhan öğretmenin sayıkladığını duydu. Bekçinin hayretler içinde, 'Ne
dediniz hocam?' demesini bile duymayan Nurhan öğretmen, bekçinin
şaşkın bakışları altında akşamın alaca karanlığına karışıvermişti

Hikayeyi beğenmişseniz ve Ali'den utanmışsanız, maddi durumunuz iyi
değilse bile, iki tane ekmek alıp bölgenizdeki bir fakirin kapısına
bırakın.

Bir okul önünde biraz bekleyip yırtık ayakkabısı olan bir çocuğa ayakkabı alın.

Maddi ihtiyacı olan bir akrabanıza yardım edin.
Yeter ki boş durmayın!

" Ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir ."
Clockworks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen neden 10 yaşında çalışmaya başladınki çokmu fakirsiniz.Yoksa hayallerin mi büyük.Çoçuklugunu heba etmişsin.Konu yu ben neden bu kadarsun ve yapmıyorsunda ama niçin neden?Bunların cevapını ver önce kendine.Mesela sırf elimizde takım elbise var diye türkiyenin en iyi otogalerinden birine gidip tam 1o insanlara oysaki onuda bir insan yaptı bilmem anlatabildim mi?Yani hayatını başka bir insana adıyorsun..

Bir de şu fuckthesystem ,sosyalizm yazanlar var.Fuck the sytsttem yazanların çogu moron onu öncelikle söyleyim hayat felsefesi şişirilme insanlar...v for vendettadan feyz alan tipler.Sosyalizm diyenlerin şuan en az altlarında ferrari f50 olması lazım.Ekmek pişirmeyi bilmeyen adamın komunizm sosyalizm demesi bana çok komik geliyor.
FreddyKrueger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin nedir bu zenginlerle alıp veremediğiniz? Allah, rızkı istediğine ilmi isteyene verir. Ha şöyle bir şeyde vardır. O paralarda gökten inmedi o adamlarda eşek gibi çalışıp kazandı, çocukları da şanslı yiyorlar, içiyorlar. Yapacaklar tabi ki kardeşim, babası değil mi? tabi ki mutlu edecek onu. Artık bırakın bu konuları
Electr0sis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam zenginler sana soruyormu neden fakirler diye ? bu yüzden eski türk sinaması tadında bir konu olmuş, hayat böyle bundan sonrada böyle olacak.
benikaydet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yeni nesil de bi kurnaz, bi kurnaz

hemen, ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ

onun bunun parasına günahına bakmak sorgulamak istiyorsan, gidersin mahkemeye! elinde delillerle,

bence bu konuyu babanla annenle konuşmalısın, onlar sana bilginin en iyisini verebilir bence...

parası olmamak ayıp değil,
ayıp olan onda bunda gözü olan açgözlülüktür
seemsiyah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
keşke zenginlik sadece para ile olsaydı.
SeliM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pek çok kişinin dediği gibi şükret şükret, zenginler parayı götürsün sen şükret, isyan edilecek yerde...
Tamam sana soruyorum.Adalet nedir?Olması gerekenmi yoksa dogru olanmı?Doğru olan ise doğru olan olması gereken değilmi?İlk bu soruya cevap ver yada dur önce anlayıp anlamadıgını söyle
AnkProgram adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış

Bkz : https://www.r10.net/off-topic/1105265...nginler-7.html

7 sayfa olmuş
xChernobilx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
herkesin demekki söyleyecek birkaç kelimesi varmış
Olması gereken Yani sizden daha vücütlü güçlü birine saygı duymak zorundasınız olması gereken ceylan aslan ilişkisi gibi..Ama adelet sistemine göre eşitsiniz ee o vücütlu güçlü abimizin hakkı yenmiyormu şimdi ?
FreddyKrueger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ya bir bırak Allah aşkına. Elinizde olmadığı için zorunuza gidiyor başka bir şey değil. Sen nereden biliyorsun haram olduğunu bizzat şahit mi oldun?
BotBeta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bahsettiğiniz ülkerin nüfuslarından haberiniz vardır umarım.Bencede yanlış milletvekillerinin ayrıcalıkları aldıkları maaşlar yolsuzluklar.Hocam bizde kira ödemeyecek olsa çalışmayacak bir çok insan var zihniyet maalesef yanlış adam evde oturur karısını çalıştırır.Değişmesi gerekenler insanların zihniyeti.

Sistemin yanlış noktaları tabiki yok değil fakat nufüs 80 milyona yakın olunca bazı şeyler bir anda değişmiyor değişemiyor .
Asgari ücreti değiştirir hocam devlet nasıl olsa memur maaşları 2 bin ₺ civarı fakat özel sektörde bu sefer büyümeler azalır çinde 50 dolarken burda ortalama 400 dolar.Bunun sonucunda asgari ücret artarsa özel sektörde yatırım oraya kayar.Zaten var cari açık yanı bahsedilen şeyleri herkez ister .Fakat kısa vadede zor gözüküyor.
Rwnqe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam anlamıyla katılıyorum.
karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaşından dolayı özeniyorsun sadece. Sanırım sosyal konumundan ve ailenden memnun değilsin gibime geliyor.

Öncelikle kendle ilgili bölüm okumuyorsun.

Bence mutlu olmayı öğren. Herkes senin gibi olsa, hepimiz intahar etmiştik. Şükretmeyi falan sen geç, fakirlere bakarak iyi bir hayat yaşadığına inanma. Eğer zengin olmak istiyorsan Türkiye'de genelde zenginlik babadan, dededen gelir erkekler yer. Bir sonraki nesilde aç kalır. Sen bu saatte zengin olsanda meyvesini çocukların yiyecek, sen çalışmaktan yorulup öleceksin hergün. Meyvesini bile yiyemeyeceksin. Kimseye isyan etmene gerek yok, kapitalist düzen böyle. Sürekli satın almaya zorluyor insanı.

Mutlu ol kısacası. Benim hayatım boyunca öyle lüx bir hayat yaşamadım ama ortalama standartta yaşamım var. Ama istediğim her şeye sahibim. Ama daha iyisinide istemeyi bilirim.
Şimdi babam beni tutup her yaz Amerika'ya, Fransa'ya, İtalya'ya göndermiyor. Ama giden arkadaşlarım var parayı hiç düşünmeden.
Çok iyi olmasada arabamız var. Ama benzin yüzünden her saat başı alıp çıkamıyorum. Bmw ile benzinin hiç düşünmeden gece gündüz gezen arkadaşlarımda var.

Ama bunlar beni üzüyormu ? Hayır. Çünkü yaşamımdan mutluyum, umurumda bile değil. Ne kadar çok paran olursa, o kadarda para harcarsın. Bmw'ye binersin, daha sonra ferrari istersin. Bunu ucu sınırı yok. Ortalama bir evde oturuyorsundur, sonra lüx bir sitede oturmak istersin sonra villa.

Satın almanın, istemenin sonu yok. Boşver sen gitme bodruma git kumburgazda gir denize. Para kazanmaya başlayınca ileride onlarıda yaparsın merak etme. 1 ay maaşına dokunmazsın gidersin Bodrum'da tatilini yaparsın. Kredi çeker arabanıda alırsın altına. Zor değil bunları yapmak. Ortalama bir işe sahip olursan hepsinin altından kalkarsın. Üzme canını

Şükredeceksen de sağlığın için şükret.
atary adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nüfus ile alakası elbet var ama unuttuğunuz bişey de , ödenen vergiler, ne kadar kaçakcı ne kadar *********** varsa bizim ülkeyi bulmuş , bugün bir çok sektörde insanları asgari ücretten calıştırıyor gibi gösteren kurumsal(!) firmalar mevcut 4 bin tl maaş alan ağabeyimin maaş hesabına asgari yatıyor sigortası asgariden yapılıyor vergisi asgariden ödeniyor bu ülkede calınerde zor nerde kar marjı düşük iş varsa bize yıkmışlar yıllardır
basket adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimi zengindir, kimi güzeldir, kimi sağlıklıdır, kimi huzurludur, kimi aile iledir.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:57:54 -->-> Daha önceki mesaj 13:57:03 --

Amacım konuyu güncelleme değil. 4 ay sonra bu konu tam 1 sene oluyor. Sizlerin yaptığınız yorumlarla hayatımda değişikler oldu.
Sizlere teşekkür etmek amacıyla alıntı yaptım. Teşekkürler.