loreafro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- evet var, cv'ni gönder yorumlayım
2- hayır yok. fransada 5 senelik öğrencilik sonrası mümkün.
3- madem belli neden en sona yazıyorsun.
CV derken Yani ne tür şeyler yazabilirim içine

kaaxe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rusya'da moskovada yaşıyorum öğrenci değilim fakat arkadaşlarım mevcut. Öncelikle başarılıyım ama dersleri sevmiyorum diyorsan şunu anlıyorum ki notların notların ve kariyerin burs alacak seviyede değil ona göre konuşacağım )) st petersburg konusunda yorum yapmayacağım moskova üzerinden konuşacağım )) şimdi öncelikle üniversitelerin hepsinde türkiye de denklik mevzusu yok bunu iyi araştırman lazım, türkiyeye dönüp tam dönem askerlik yapma durumunda kalabilirsin.. Burslu olmadığından üniversiteye harç ödeyeceksin her üniversitenin değişiyor 1000 dolardan başlıyordu en son, şimdi bunun yemesi içmesi falan filana girersen hele ki moskovada iş çok karışık çünkü moskova pahalı bir şehir. Çok param yok diyorsan yurtlarda kalacaksan oda aylık 100 dolar civarı sanırım 4 kişilik odalar tabi, ev tutacam diyosan 1000 lira civarı tek oda evler aylık.. Birde gelmeden ingilizcene güvenerek sakın gelme ne kadar zamanın olursa olsun 1 ayda olsa rusca kursuna git. anlamaz anlatamaz anlayamazsın ))
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Denklik sistemini araştırmıştım ve gitmek istediğim üniversiteler denklik veriyor o konuda sıkıntı yok. Derslerim çok kötü değil anadolu lisesi okuyorum ortalamam 3.5 gibi bir şey yapıyor 5 üzerinden ama gittikçe artıyor. Fakat benim almak istediğim burs falan bir şirkete bilgisayar,yazılım vs. yerlerden yardım ederek almak veya okurken internet üzernden çalışmak. Moskova ve St.Petersburg pahalı bir şehir evet biliyorum daha önce tanıdıklarım gitti. Özel ev olayını araştırdım çok pahalıya kaçıyor. Yurt bana yeterli olacaktır. Yurtlarıda araştırdım gayet iyi yerler ve 100-150 dolar arası değişir. İngilizcem iyidir. Arapça konuşabiliyorum. Rusça öğrenmeye başladım fakat okul nedeniyle ilerletemedim seneye dil kursuna gideceğim yani o üniversitelere gitmesem bile Rusça'yı öğrenmek istiyorum.