Cavro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burs için başaralı bir öğrenci olman gerekiyor. Öyle her önüne gelen burs falan alamaz.
Vatandaşlık için ; bir şekilde yolu bulunur ; ülkeden ülkeye değişir.

Rusya olayına gelince ; rusya öyle matrak bir yer değil. Rusyada üniversite bitirince bir ayrıcalığın olmaz.Eğer ücretli bir üniversiteyi okursan hiç bir ayrıcalığın olmaz.Avrupa,rusya vs. türkiye gibi değil ; diplomanda yazan okulun önemine göre değer verirler. ( Bunu 2. sorunda niyetin için yazıyorum )

İlla ücretli olarak yurt dışında üniversite bitirmek istiyorsan bilimin merkezine gitmen daha faydalı olur. Amerika ; lisans eğitiminde rusya ve avrupadan bir iki gömlek üst seviyededir , bunu unutma
Ücretli değil hocam yani özel üniversite gitmeyecem. Oradaki devlet üniversitelerine gidecem. Ayrıca amacım gezmek tozmak değil Rusya mühendislik için iyi bir ülke.

Burs içinse aslında başarılıyım fakat dersleri sevmiyorum bana göre değil yani nasıl desem bugün öğrendiğim bir şey yarın işime yaramayacak. Bilgisayar konusunda ise bilgim var 1-2 yer verebiliriz dedi. Onlarla görüşecem. Başvuru yapabileceğim bir yer var mı ?s