Eger bir haber paylastiginda, bu haberin ilk kaynagi sen isen, haberi sen kesfedip emek verip makale yazdiysan, ve bu haberin olgi gormesini istiyorsan kullanabilecegin birsey bu. ama diyor ki haftada 7den fazla kullanma.

Yani sen normal haberleri ozgunlestirip falan girersin sitene ona eyvallah butun haber siteleri giriyor ama bazen goruyoruz IHA Ozel Haber falan diyor yani biliyosun ki, IHA bunu yapmis baska bir haber sitesinde su anlik bulamazsin / yada baska haber sitesinde gordugun bu haber IHA kaynakli bir haber. Ve sen googlea diyorsun ki, bu haberin kaynagi benim, esas hiti ve ilgiyi, bu haberin okunmasini benim sitem hakediyor. Ben ciakrdim ortaya bu haberi diyosun.

Bi nevi bu tagi kullanarak kisaca bunalri soyluyorsun googlea, akabinde google bakarken bu habere bu belirttigi kriterleri inceliyor. Hakikaten haberin kaynagi sensen, ayni zamanda bu demektir ki emek vermissin haberi yakalamissin olusturmussun makale ile yayinlamissin, google esas krediyi sana veriyor. Yani baska haber siteleri yayinalsa bile o haberi, google bu haberi ortaya ciakranin sen oldugunu biliyor akabinde sezarin hakki sezara.. gelsin hitler