Merhaba arkadaşlar,

Kodlama bilmediğim için işleri tıklamayla halletmek istediğimden ve Wordpress bu konuda çok yetersiz kaldığından büyük emek sarf vermeyi göze aldığım bir projem için Drupal esnekliğinin cazibesine kapılmış bulunmaktayım. Fakat daha giriş aşamasında 7binden fazla eklentinin arasında boğulup kaldım ve neye nereden başlayacağımı bilemez haldeyim. Bu nedenle bilene danışmak farz oldu...

Aşağıda kurgusunu anlatmaya çalıştığım site için hangi eklentileri öğrenmem/kullanmam gerektiği konusunda yardımlarınızı rica ediyorum. Şu views, şu CCK, şu başka süper bir eklenti demeniz yeterli. Şimdiden çok teşekkürler.

Ana Yapı

-Site, A, B ve C (Örn: Papatya, Orkide, Yasemin) olmak üzere 3 ana kategori üzerine kurulu. Site içeriği bu kategoriler üzerine kümelenmiş.
-Her kategorinin kendi sayfası var,
-Bu sayfada, kategoriyle ilgili
  • Makale
  • Haber
  • Video
  • Soru
  • Kitaplar
  • Forum başlıkları mevcut.

-3 Tip üyelik bulunuyor (Bahçıvan, tedarikçi, normal üye)
-Her üye grubu kendi arasında mesajlaşabiliyor, normal üyeler yalnızca mail ile ulaşabiliyor.
-Her üyenin profil sayfası var.
  • Bu sayfada sorduğu/cevapladığı sorular
  • Eklediği içerikler
  • Kişisel bilgileri (Adresi Google maps'te gösterebilmeliyim)
  • Arkadaş ekleme.

Bahçıvan Arama

-Örneğin Bahçıvan’ları bulunduğu şehre, uzmanlık alanı olan kategoriye göre (Papatya,Orkide vs) arayabiliyorum.

Soru sorma

- Bu konuda www.ilacpedia.com sitesi (çiçek gibi Drupal sitedir bu arada) örnek gösterilebilir.
- Normal üyeler bahçıvanlara soru sorabiliyor.

İş ilanları

- Bahçıvanlar ilan verebiliyor.
- Şehre, mesleğe göre iş aranabiliyor vs.

Kitaplar

-Bibliography diye bir modül var.Onun refferal linkli satın al butonu ekleyebileceğim bir şeklini yapmak istiyorum.

Tema

-Şöyle HTML5 bir portal teması aradım ama bulamadım. Omega, Zen vs bunların üzerine yeni bir tema kurmaya mı çalışmalı? (CSS falan azıcık var)
-Ya da mevcut bir temayı Panels vs gibi bir eklenti ile iş görür hale mi getirmeye çalışmalı? (Panels'in sadece adını duydum, varsa diğer süper eklentiler her türlü öneriye açığım.)

Tekrar teşekkür ederim.