Bence işin rengi böyle değil. Örnek vermek gerekirse televizyon satan bir e-ticaret sitesi 100lerce içerik girebiliyor. 10larca markaya ait 100lerce içerik giriyor. Peki, içerik aranıyor mu bence hayır. "Vestel 40PF7070 40inc 400Hz Uydu Alıcılı USBMovie Full HD Smart LED TV" Böyle uzun arama yâda kodu aklında tutup arama yapan yoktur sanırım. Genelde insanlar televizyon modelleri, Vestel TV modelleri vs. aramalar yapıp ilgili kategorideki içeriği inceler.

Yâda halı modelleri satan bir site düşünelim 100 lerce halı markası içinde 1000lerce halı modelini ekliyor halı modellerini teker teker arayan yok genelde eko halı, saray halı gibi aranır. Yani bazı içerikler kendi başlığı ile ziyaretçi çekmiyor aksine ana kelimeden gelen kişiler için ekleniyor.

Yani ben Google’dan ziyaretçi gelmeyecek içeriği sitene ekleme tezine katılmıyorum. Tabi şu ’da var güncelleme uğruna saçma sapan alakasız şeyler girmekte zarar verir. Aksine güncelleme için şöyle bir yol izlenmeli; En fazla aylık 30 içerik girme kapasiteniz mi var? Öyle ise günde 1 adet ya da diğer dağıtım aşamaları uygulanabilir. Ama sitenin Google nazarın da belirli bir güncelleme sıkılığının bulunması lazım gelişi güzel olmaktan ziyade aylık belirli bir içerik girdisi olması lazım.