Şöyle söyliyim, linux host kullanıyorum.
ilk aldığımdan bu yana yaklaşık 1,5 sene geçti.
ikinci aldığımda aynı serverda açıldı, ya müşterileri çok az yada birçok siteyi dolduruyorlar aynı servera, kesintiler sıklaşınca , reverse ip den serverdaki diğer sitelerin sayısına baktım, hepsinin tek tek iplerine baktım, çok fazla site var aynı serverda.
bence bu yoğunluk zaman zaman kaldırmıyor .
profesyönel olmayan biri kesinti yok zanledebilir fakat ben ,server yanıt vermeyince sms gelen bir takip sistemi kullanıyorum, her gün istisnasız kesinti oluyor ve bunu siteye girerek doğruluyorum.
ve ardından destek bölümüne mesaj atıyorum,bir müddet sonra, cevap geliyor, siteniz açılıyor tekrar kontrol edermisiniz, hiçbir açıklama yok.
biraz üstelersem de , burası paylaşımlı hosting,cloud hosta geçin diyorlar.
ha bu arada yanlış anlamayın, sitem yoğun bir site değil,boyutu 25 mb, ayda 1 gb trafiği kullanmıyor bile, database de kullanmıyor.
yani ben şimdi bu siteyi cloud yada vpse mi taşıyim,onların dediğine göre ?
süresi biter bitmez ,farklı bir paylaşımlı hosta taşıyacağım.