Birçok İşletme Herkesi Her esnafı içine almıyorum ama Yaptığım Muhasebecilerle esnaflarla baktığımda birçok kişi hakkınca vergisini vermiyor Devletin Kuuşu kuruşuna Aldığı memuru işçisi ve asgari ücretlisi birkaç büyük firma diyebilirim.
Vergi oranlarımızın Çok yüksek olduğunu düşünüyorum ama boynumuz da kıldan ince . Çünkü vergi vermek istemeyenler Sağlık gideri Asgari güvenlik polis yollar çeşmeler okullar şu bu tüm bunlar senin benim vergimle .
Bahanelerin arkasına sığınmaya gerek yok Herkes kendi Başına Çünkü %18 KDV %20 gelir vergisi ve Giderler Yani devlet %50 ye yakın olucak nerdeyse bilmiyorum belki ben yanlış hesapladım sitesi olanların giderleri çok az oldugu için.
Birileri vergisini verirken , Birileri vermemesi Kul Hakkı diye düşündüm Yanlış mıyım , İnsan Düzelirse derler Dünya Düzelir Biz düzelirsek Türkiye Mükemmel olur.Ama devletiminde birşeyler yapması gerek değil mi.
Sanırım Bakan Şimsek Açıklama yaptı Yakında bununla ilgili çalışma gelicek Twitter vergi kaçakcısı ilan edildi bekliyorum bakalım
twiter nasıl wergi kaçakcısı oluyor onu anlamadım satırmasın devlet türkiyeden bloce kosunlar yurtdışına satış yaptırmasınlar onu sorasanız cogu firma vergi kaçakcısı bu devleti soyuyolar örnekler vereyim worldoftanks.eu örnek metin2.org örnek bunlar coluga cocuga telefon karşılıgı kontor karşılıgı ep satişi yapıyolar turkiye yede 1 lira vergi vermiyolar. Bunun gibi bir sürü site?
Bakın benim Hesapalrım karışdırıldı allahdan her sene sonu vergi matlagımda 2 bin lira kazanırsam 4 bin lira gosderiyordum bu sebeble yırtım maliye hesapalrımı karıştırdı irlandaya ne sattın? ihracatmı yapıyosun portekizden bir firmadan wbluedin forum için lisans aldım neden yurt dısına halale yapmadın ne satın aliyosun anlatım durumu turkiyeden alsana turkiyenın parasını neden yurt dısına cıkardın turkiyede satılsa tr den alırım dedim. bir kaç domain şirketinden domain aldım neden turkiyedeki şirketlerden almiyosun dediler burda 20 tl orda 1 dolar dedim neden alayım tr den dedim hosdingi neden turt dısından alıyosun dediler ucuz ve iyi oldugu için dedim her birini tek tek anllatım 1998 yılında ortak iş yaptım sohbet sitesi kurduk bu sitenin shell giderleri vardı arkadaş da parayı ptt hesabıma akdarıyordu bende online olarak shel firmasına aktariyordum 98 de 30 liranın hesabını sordular. bana ozamnları tc yokdu isim soy isimle havale yapıdıgı için kişilere ulaşamadılar inanın ulaşsalar çok daha başım agrıya bilirdi bunun gibi bir sürü şeyin hesabını sordular arkadaşımdan borc aldım kredim vardı ödemek için sana neden arkadaşın bu parayı yollasın bırak bu işleri gibi laflar dahi yedim
En sonunda Müdüre patladım bu irlanda portekizdeki şahislar wergi mükelefinse git onlara soru sor bana soru sorma dedim ve 1998 de olan o 30 lira yüzünden 197 lira para cezası yedim babamdan işyerini 99 da devir aldım 99 2000 2001 2002 2003 yıllarında vergimi fazlası ile ödemişim fazladan gösderdigimin kanıtları var 98 de vergi mükelefi olmadıgımdan ordan geçirdiler 197 lira allahdan 99 da işyerini devralmişim yoksa maf olmuştum