Merhabalar,
Başlıkta özetlemeye çalıştığım gibi. Wordpress'te bir "
sayfa" oluşturdum. Buraya dikkati baştan çekmek istiyorum,
Yazı değil, Sayfa.
Bu sayfa altında iki adet Özel Alan ekledim. Birisi
Kod1, diğeri
Kod2 adlı ve rakam, sayı karışık 5 hanelik değerleri var. Bu değerler her birinde 500'er tane. Yani Bu özel alan ile veritabanında Kod1 kolonuna kaydedilen veri sayısı 500 adet, Kod2 de aynı şekilde; dolayısı ile Kod1 ve Kod2 (array) dizi tipinde.
Adımlardan oluşan bir form tasarladım. Adım 1'de 2 tane input (input type=text, textbox) var. bu inputlara girilen değerler, eğer veritabanındaki Kod1 ve Kod2'de karşılık buluyorsa adım 2'ye geçecek.
Takıldığım yer sadece bu oluşturduğum texbox'a girilen verilerin, veritabanındaki Kod1 ve Kod2 kolonlarında aranması, textbox'a girilen değer ile aynı kayıt varsa veya yoksa bir değer döndürmesi, dönen değere göre ya uyarı mesajı ya da formu doldurtmaya devam ettireceğim.
Özel Alanlar ile ilgili yapmış olduğum aramalarda, özel alanlardaki dizi değişkenlerini listelemek için gerekli fonksiyonu buldum:
<?php echo get_post_meta($post->ID, 'Kod1', false); ?>
Amacım veritabanındaki Kod1 kolonundan veri çekmek olmadığı için bu kod işime yaramıyor.
Kod1 kolonunda yer alan verileri, formda yer alan textbox değeri ile eşlemek istiyorum.
Umarım anlatabilmişimdir.
Yardımcı olabilecek var mı?