Salçalı ekmek, kıpkırmızı eskimo, bakkalda kasa önünde duran solucan vb şekilli şekerlemeler, okulda simit+şalgam, elvan gazoz, bixi cola bile vardı yaa dını bilmediğim pek çok oyuncağımız vardı. Keşke isimlerini bilsem de yazsam. Eskiden sağı solu oynayan küçük oyuncaklar vardı. Çok hoşuma gidiyordu. Çamaşır tozundan falan çıkıyordu. Hatta çamaşır tozundan misket de çıkıyordu.

Trt'de evliya çelebi ve susam sokağını seyrederdim.

http://www.youtube.com/watch?v=p5Sosq2MvAg

İçim çok tuhaf oldu şu an. Yine baktım da başlangıcına. İlk okul yıllarım. 1989-1996 arasını çok özlüyorum. Büyümek iyi bişi değil. Keşke çocuk olsam. Bi de ben çocukken 9-10 yaşlarında ah bir çocuk olsaydım şarkısını çok seviyordum. Ne arabesk bir ruh halim varsa artık. Psikopat da değilimdir ama hangi akla hizmet bu şarkıyı seviyomuşum bilmiom. Akranlarım yoncimik falan seviyordu. Ben Ferdi Tayfur-ah bir çocuk olsaydım. Ki bunu dinlerken zaten çocuktum

Kasetlere ses kaydediyorduk. Cağnımm kasetleri ziyan ediyorduk. Hatta abimle benim çektiğimiz güzide bir ses kaydımız halen durur. Ev ahalisi toplanmış sohbet ediyor, biz çocuklar gürültü yapıyoruz, kendi aramızda oynuyoruz falan. Öyle güzel ki ses kaydı. Rahmetli ablam ve rahmetli amcam da var. Onlar da sohbet ediyor. Dinledikçe bam telim sızlıyor. O ses kaydından bugüne kaç kişi hayattan göçtü. Ailemizde neler değişti.

Her şey insanlar için...