Kardeşim bak öncelikle çok güzel bir kişiliğe sahipsin,bunu söylememin sebebi kendi kendini sorgulayıp bazı hatalarının farkına varman.Ama yazdığın mesajı okurken seni hayattan koparacak böyle durgun üzgün yapan birkaç konu fark ettim bak bende gencim 20 yaşındayım ama parmakla gösterirler beni kesinlikle art niyet arama sözlerimde ama ''başkalarının hayalini yaşıyorum''.Sende yapabilirsin bunu. En önemlisi olgunluktur. Olgun olduğun sürece , olgun düşündüğün sürece herşeyi yapabilirsin.
Para şu zamanlarında senin için o kadar önemli olmasın. Önemli olan şey şimdilik düşüncülerin. Demişsin ki ''yarın yaşayacağımız belli değilken yıllar sonrasına plan yapıyoruz''. Bak burda yanılıyorsun ''kendini her zaman en kötüsüne hazırla,iyi birşey olursa mutlu olursun''. Bizi zaten hayatta tutan hayallerimizdir. Eğer güzel şeyler düşünmeyip anı yaşarsak beyin olarak biteriz. Ben sana anı yaşama demiyorum,anın tadını çıkartacaksın ama nasıl ? Bir kız mı gördün ? (kızdan bahsettiğin için kız diyorum) Abi git konuş de afedersiniz birkaç soru sorabilirmiyim gibisinden gir birşeyler uydur kızın aklını kurcala eğer gitmez cevap vermeye calısırsa uzat konuşmayı. Taktik vermeyeceğim tabii ki konuya dönüyorum anı yaşa dedim gittin kızla konuştun,olmadı mı olumsuz mu baktı ? Ne demiştik kendimi kötüye hazırlayalım ee kız istemedi sonuç ne kötü , zaten kötüye hazırız yani üzülmedik. Bakarsın kızla buluşma ayarlarsın ne oldu sonuç iyi mutlu musun ? Evet sayılır. Şimdi dön bak ne kadar küçük birşeyden mutlu olduğuna

İnsan böyledir. Fark etmeyiz ama küçücük şeyler çok mutlu eder insanı. Sürekli bardağın dolu tarafından bak. Okula gitmek istemiyorum demişsin ve 2.sınıftan beri kız arkadaşım olmadı demişsin. Abi o zaman deliler gibi okula gideceksin kız mı yok okulda ? Yine git okula çıkışta dolaş başka yerleri ama okula git sosyal işlerini yap. Bir bireysin sen. Yok olamazsın. Bir düşünür ''hiç kimse kendi başına bir ada değildir'' demiş ben bunu inkar ediyorum. Herkes bir adadır,sen tek başınasın bunu düşün, hayatı nasıl tutunacağı düşün kendini soyutla bu anlamda yani hiçkimsen yokmuş gibi düşün o rahatlıkla bak hayata,eğer başına bişey gelirse ailenin olduğunu hatırlar yine mutlu olursun. Daha çok öğüt verebilirim,mesaj atabilirsin sıkıldığın zamanlarda