İl ve İlçe com.tr uzantılı domainleri, marka başvurusu yaparak tescil ettirebilirsiniz. Bunun için imzamdaki konuyu inceleyebilirsiniz.
il ve ilçe isimleri com.tr uzantıları valilik ve kaymakamlıklara aittir. alıp kullananlar kullanmayı deneyenler vardır. 2 senelik süreyi şikayetsiz olarak atlatırsanız normalde marka belgesi aranmadan domain sizin olur ancak bu il ve ilçe isimlerinde geçerli değildir. domain 3 yıl da sizde dursa 3. yıl ufak bir dilekçe ile elinizden aynı gün alabilirler
Böyle bir kural, kanun yada tüzük yok. Belediyeler bel.tr uzantısını, valilik ve kaymakamlıklar ise gov.tr uzantısını kullanırlar. com.tr bireysel ve ticari kullanımlar için uygundur.
2 yıl meselesi ise şöyledir: Bir markaya başvurup, başvuru belgesi ile tescil ettirmeniz durumda, 2 yıl süre ile domaini
aktif olarak kullanmış iseniz, sonrasında markanıza tescil kararı çıkmasa bile, domain size kalır. Ancak domaini alıp park etmişseniz yada sadece elinizde tutup kullanmıyorsanız, bir başkası yeni bir marka başvurusu yada tescili ile domaini sizden alabilir.