Editörün tercihidir bir sey diyemezsiniz, anlamadigim kisim niye 4 aylik diye bu kadar eziyorsunuz. Ben de size bir ton 10 yillik site sayarim site demeye bin şahit ister. Size 2 günlük site sunarim dmozdaki yuzlerce siteden daha kalitelidir. Zaman ölcüt degil bu konuda.
Yorumunuza kesinlikle katılmakla beraber bir kaç noktaya daha temas etmek isterim.
Arkadaşlar elbette dmozdaki editörlerin de gözden kaçırdıkları veya geç fark ettikleri vardır,oluyordur.(Benim bölümümde pek olmaz çünkü hergün kontrol ediyorum başvuru varmı diye ve varsa açıp siteyi her yönüyle 1 saat inceliyorum) Hak eden siteyi asla eklememezlik etmem şahsen.
Ancak şunu belirtmek isterim ki dmoza site gönderen bir çok arkadaşımız,kardeşimiz,dostumuz sitesini doğru kategoriye önermiyorlar.Benim hemen her hafta önüme benim bölümümle alakası olmayan veya harf olarak yanlış seçilip yollanan site geliyor.
Örneğin ; kişisel bir siteniz var ve isminiz Mehmet Albayrak ,siz bunu gidip kişisel web günlükleri kategorisinde M harfine gönderirseniz olmaz.Çünkü dmoz international bir dizindir ve soy isim başta olarak düşünülmelidir. A harfine başvuru yapmalısınız.
Bu sadece küçük bir örnek ancak sık yapılan bir hata diye belirtmek istedim.Bunun gibi nice şeyler var yanlış gelen veya formu gerektiği gibi dolduramayan ve daha neler neler.Ayrıca editörü bulunmayan kategorilere yapılan başvuruların değerlendirilme süreci daha uzun olmaktadır.
Şahsım adına söyleyim ben kendi kategorimde içeriğinin kaliteli olduğunu gözlemlediğim ücretsiz blogspotu da ekledim,eklerim de.(sahibinin burada üye olduğunu sonradan öğrendim hatta) 4 aylık - 5 aylık siteler eklenmez diye bir kural yok ancak elbette yeterli içerik sayısına ulaşması gerekiyorsa o beklenebilir.Ama nice siteler geliyor 2 yıllık içinde 20 -30 yazı var nice siteler geliyor 4 -5 aylık içerisinde 100ün üzerinde özgün yazı var.
Bir de reklam amaçlı kullanılan yani içerikten ziyade tanıtım yazıları ,reklamlar , linkler'in ağır bastığı ve sitedeki içeriğin önüne geçtiği siteler var , bunlar da onay sürecinde zorlanacaktır.Bunun gibi ve benzer onlarca farklı unsur sayabilirim size.
Siteniz her yönden temizse,legal ise ve yeterli kalitede olduğuna inanıyorsanız ve doğru bölüme başvuru yaptıysanız eninde sonunda oraya eklenecektir merak etmeyin.
Herkese iyi çalışmalar.