Ben torpille olmadım. Başvurdum kabul ettiler.
Kendi sitemde o kategoride ben editör olmadan önce ekliydi.
blogkaew.com bana göre güzel bir bilgi sitesi.
Bir konusunu Google'da aradım kopya içerik değil.
Sizde sitelerinizi Dmoz kurallarına göre yaparsanız sizin siteleriniz de eklenecektir mutlaka.
Öncelikle merhabalar tüm gönüllü editörlerin ( sözde gönüllü ) ağızlarına dolanan bir içerik üretmek, benzersiz web sitesi dizayn etmek gibi oyalayıcı kural diretmekten başka birşey olmadığı tüm çıplaklığı ile aşikar. Aslında sizde sık sık rastlıyorsunuzdur forumlarda dmozdaki rezaletin ve haksız bir rant'ın olduğuna adamcağazlar bas bas bağırıyorlar ücret karşılığı dizine ekleme teklifi edildi bunlar preentle ve ispatlı bir şekilde defalarca forumlara lans edildi.Halbuki editörlerin asıl görevleri emek ürünü olan her bir web sitesinin dmoza kayıt olunmasında yardımcı olmak ve kayıt işlemini bitirmek. Fakat bu başta türk yetkililer olmak üzre ne yazıkki günden güne kişisel sorunlar ve menfaatler doğrultusunda yönetilip maddiyat esaslı bir platform haline gelmiştir.. Yukarıdada belirttiğim gibi bir çok arkadaşımız kalite unsurlarından ve ODP kurallarından çok rahat bahsedebiliyor. Fakat hiçbir arkadaşımız bu web sitesi ODP kurallarına uygun değil bunu silelim demiyor ( Kayıtlı olan web siteler arasında ) Dmoz a 2009'da eklenmiş web sitesi ve yayın hayatı sona ermiş, veya forumlarda link değişiminde kullanılıyor veya frame yolu ile toplist hitlist'lerinin saydırıldığı bir web sitesi olmuş tek bir ziyaretçisi bulunmamakta. Bunların bu sitelerde listelenmesi tabiki tesadüf değil elbette o kategorinin editoru bunlardan haberdar acaba neden ekli orada diye sorunca ''çıkarlarmı'' ? tabiki ''EVET'' Diğer bir önemli husus ise bugün türkiyede en çok aranan kelimelerde listelenen web siteleri Wordpress tabanlı Nick yaz başla veya bir kaç sağlık haberi ile ''twentyeleven'' diye bilinen wordpress'in en sade temasını kullanarak orada listede kendine yer bulabiliyorsa sadece çıkar amaçlı yönetildiğinin açıkca ispatıdır.