Derdini seveyim birader. 17 yaşında olmana rağmen asgari ücretle 6 çocuk bakan, uzun tekel 2001 içen işçi gibi dert yanmışsın. Bir abin olarak şunu söyleyeyim; kafana taktığın mevzular gerçekten BOŞ. Dertlerine kısaca bakış attığımız zaman şunları görüyoruz:
1- Elime kız eli değmedi. (Bunda utanılacak/ayıplanacak bir durum yok. Senin, hatta benim gibi milyonlar olduğuna emin olabilirsin.)
2- 500 puan üzerinden 150 aldım. (Bunda da utanılacak bir şey yok, her yıl yüzbinler ÖSS'den sıfır çekiyor. Zekanı ölçmez bu sınavlar, üzülme.)
3- Yazılım yarışmasını kazanamadım. (Bunu dertten saymıyorum, üzgünüm.)

Dalgamızı geçtik, biraz da tavsiye verelim...
1- Namaz kılmıyorsan namaza başla. Kulak as bu dediğime, kalk iki rekat namaz kıl abdest al tertemiz. Rahatlayıp kendine gelirsin, namazdan sonra da dua edersin, bizi de duana katarsın. Abartmıyorum, ne derdin varsa alıp götürür namaz.
2- Arkadaş çevreni değiştir, temiz insanlarla takıl.
3- Sokağa çık, amaçsızca gez. Bilgisayardan uzaklaş biraz, kafan dağılmış olur. Bulunduğun şehirde gezmediğin mekanları gez, dolaş.
4- "Kız arkadaş bul kafan dağılsın" diyenlere takma, kafan daha da bulanır. Hem kız arkadaşına "kafa dağıtıcı" bir araç muamelesi yapmış olursun, ayıp edersin.

Diyeceklerim bunlar. Canın sıkılırsa PM atmaktan çekinme.