Bilmiyorum işte hocam nerede hata yaptığımı?Aileme o kadar problem ettirdim ki bu durumu ailemin huzuru bile kaçtı.Ama elimde değil.Misal insan o yarışmadan sonra sevgilim olsa da takma demek ki doğru şekilde çalışmıyormuşsun çalışma stilini değiştir demesini bekliyor.
İyi liselerdeki yaşıtım kızlar okul,dershane,avm,sinema takılırlar genelde.Ben hiç tanımadığım kişilerle okul ve dershane dışında nasıl tanışayım?Maddi durum elverse dershaneye gitmek isterim ama şöyle bir durumda var ne yazık ki Allah'ın bana verdiği ömrümün her haftasında evden çok okuldayım.Ve bunu karşılıksız olarak yapmak çok koyuyor.Sadece seneye bir diploma verecekler.Okulumun bana sağladığı tek şey programlama ile tanıştım ve çok karaktersiz insan gördüm.İnsan olmayana insan gibi davrananın kaybettiğini gösteriyor insana bu tarz okullar.
Yaptıklarınızdan mutlu olmaya çalışın hayat kısa şekilde sözler söylenir ama bana o fırsat verilmiyor sinir oluyorum.Sokakta bazen çöpten atık toplayan yaşıtlarımı görüyorum ne yazık ki onların hiç fırsatı yok.Kendi fırsatlarını yaratmak zorundalar.Çok şükür benim ev geçindirme gibi bir sıkıntım yok lakin üzüldüğüm ailemin emeklerini yanlış şekilde değerlendirmesi.
Ekleme:
Bence bir insanda en önemli şey sağlık ve azmidir.Çok şükür şuanda ikisine de sahibim ama kullanmama izin verilmiyor.Ve ne yazık ki o herkesin sahip olduğu güzel lise anılarına hiç bir zaman sahip olamayacağım.Kızlı erkekli yapılan etkinlikler.Lise yıl sonu balosu vb. hepsi.Ben ki yazılım yarışması için kursa giderken her gün yıkanırdım okula giderken 1 hafta yıkanmıyorum içimden gelmiyor.Okula girdiğimde o pis kokuyu aldığımda diyorum bu kokuyu duyacağıma kendi ter kokumu duyayım daha iyi şeklinde salak saçma düşüncelere kapılıyorum.
Kızlarla tanışma derdim olmadı, o bahsettiğin lise yaşamını bende bilmiyorum, baloya bende gitmedim, dershaneye gittim ama o bahsettiğin dershanelerden değildi...Güzel kız var mı yok mu diye bakmadım.
Mezun oldum arkama baktım geriye kalan tek şey ana baba kardeş.
Sevgili gerek duymadım o zamanlar gereksizdi çünkü. ( Elbette bir kaç kızla konuşmuşluğum oldu )
Sonra üniye başladım, elimde tütün.. Yataktan kalktığım gibi gidiyorum geliyorum bir ara dedim " l*n ben ne yapıyorum ? "
Sonra düzene girdim şimdi ise bunları yazarken sözlüm yanımda oturuyor .
Ayın 1nde maaşımı alıyorum sabah gittim primimi aldım. Onunla gezdik tozduk eğlendik.
Bu arada, elimde marlboro.
Yani, bugün tanıdığın kız yarın olmayacak tam tersi sana sen başarırsın değil ya boşver gezelim diyecek.
Yarın tanıyacağın kız ise sana " hadi bitanem gelecekteki evimizi modelle, ben çizebildiğim kadar çiziyim sen 3 boyutlu yap " diyecek .
Seni takip ediyorum da sendeki bunalım falan değil, kendini şartlaman. Şartlama kendini bazı şeylere. Hayat istediğin gibi gitseydi zaman geçmezdi. O 4 yılı da s.. et meslek lisesinden bir halt olmaz ama....
Benim hatun yazılımcı, anadolu girişli. Sınıflarındaki çoğu kişi meslek çıkışlı. Onlar çatır çatır program yazarken benim hatun öğrenmeye çalışıyor. Sizin de artınız bu ! Uçkur peşinde koşacağına bilgisayarın sevgilin olsun. Sıkıca bağlan ona boş muhabbetlere girme ne kendi zamanından çal ne de başkalarının zamanından.
Program üret, uygulama yap ama bir şeyler yap ! Kafanı yastığa koyduğunda başardım l*n de kendine..Bunu da yaptım onu da yapacam de. İlerde bunu sana zaten karın söyleyecek ! Şimdinin kadınlaşmış kızlarından uzak dur.
Çok dara düşersen eğer çok sıkılırsan bende müsait olursam konuşuruz.