Merhabalar Hocam,
Bu bahsettiğiniz arkadaşların kanalları eski zamanlı ve partnerli ise, 10 dakika bile önce attığı video kafada çıkar tıpkı bende olduğu gibi. O yüzden sizlere önerim şu olacak, geçmiş zamanlarda açılmış youtube kanalı bulmanız. Bulursanız eğer 6 aylık 1 senelik size çok yarayacaktır.
Eski kanallar ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Edindiğim tecrübelere göre, kanalin aktifliği sıralamayı belirliyor. Örneğin kanala koyduğunuz anda videoyu sitenizde yada facebook sayfanızda paylaştınız, diyelim anında 300 500 izlenim aldı. Bu şekilde devam ettiniz. 1 hafta sonra koyduğunuz her video ilk sırada çıkıyor. Aynı sorun bende de var 1 saat önceden koyuyorum videoyu. Adam benden sonra koyup ilk sıraya çıkıyor. 3 4 kişi var benim sektörümde böyle. Adamları araştırdım ne yapıyorlar diye. Kimi facebook sayfasına koyuyor kimi aktif sitesine koyuyor.
twiter trend topic mantığı var biraz
bir anda sosyal etkileşime geçmek ( büyük sosyal medya sayfalarında paylaşım)
insanların yorum yapması
beğeni atması
paylaşması
gibi kriterler yerine geldiğinde videonuz üst sıralarda hatta ana sayfada bile çıkar...
Burada degerli arkadaşlarımızın kıymetli bazı yorumlar yapmış bunları dikkate alarak uygulama yapacak olursanız kendilerininde telafüz ettigi gibi sıralamada degil anasayfada bile çıkabilmektedir.