KoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google Adsense dolardan türk lirasında geçti diye az kazanmıyorsunuz. Genel olarak böyle bir yanlışın içine düşüyorsunuz. Eskiden reklamveren 0.02$ tık başı bile reklam yayınlıyordu. Son 2 yılda dolar ülkemizde 1.50'tan şuanda 2.14'e yükseldi. Bu sebeple 1 cent bile kazansak toplanıp büyük gözüküyordu. Pahalı reklamlardan bahsetmiyorum bile. Şuanda sistem türk lirasına döndü ve aynı reklam veren örnek veriyorum 0.02TL, 0.04TL ye reklam veriyor. Google senin hatrına bu 0.02TL'yi 0.02$ yapmaz, yapamaz. Tekrar dolar olayına dönmesi de çok zor bir durum.

Olay tamamen türk reklamverenlerin en ucuz fiyata en çok reklam yaptırma politikası yüzünden böyle oluyor. Google'a kızacağımıza bence reklamverenlere kızalım tepkimizi onlara koyalım. Ayrıca Google sadece reklamveren sebebiyle değil gerek ödemeler gerek kur farkı vs. olaylardan tüm dünyada bir karar alıp o ülkedeki hizmetlerinde ödemeyi o ülkenin para birimine göre alıyor ve ödüyor. Biz şikayet ettik diye bir ülkenin politikasını değiştirmez, değiştiremez. Bütün dünyadaki kullanıcılar şikayet edip ve şirket bunu gündeme ele alıp bir karar alırsa ancak o zaman değişir. Fakat böyle bir şey pek mümkün değil.

Benim de adsense kazançlarım çok düştü ama farklı reklam türleri denemek, siteleri çoğaltmak ve hitleri yükseltmek gerekiyor ki yine daha fazla kazanalım. Küçük hitli türk sitelerle bir yere kadar herşey.
Doogle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada yanlıs birşey var. 0.10$ kazanırken 0.10TL olmadı ki. 0.10$'ın karsılıgı TL neyse o gözüküyor panelde. Normalde 500$ kazanırken sımdı 1000 TL olarak gösteriyor. 1 aydır kazanclarım buı sekilde herhangı bir düşüş yok.
Yani bu arkadaşlara yorum yazacaktım ama aşağıdaki arkadaş cevabı vermiş. Bunu nasıl göremiyorsunuz hayret ediyorum. Eskiden en düşük seviye 0.03 cent iken e bu para yaklasık 0.07 tl ye denk gelirken , şimdi adam 0.03 tl den reklam veriyor. Yani kazanc düşümü yüzde 50 direk dolar tl oranından. Dolar yükseldikçe fark büyür ne zaman 1 dolar 1 tl olur (rüyanda bile göremezsin) o zaman sorun falan kalmaz. Zaten dolardaki tbm oranları ile tl deki tbm oranları bu teoriyi destekliyor yüzde 50 fark olarak , desteklemese ayıp zaten.

hatta olaya şöyle bakalım bu işten en karlı ingiltere ve almanya çıkmıştır. Hatta kuveyt su anda bayram yapıyordur eğer geçmişlerse.

DoktorCan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bence yanlış düşünüyorsunuz. Eskiden elamanlar 0,02 dolardan bile reklam verseler bizim avantajımıza oluyordu... Şimdi bu durum 0,02 tl oldu. Tl çok şey kaybettirdi...