Sercedes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıllardır Rent a car ve oto alım satım işi içerisindeyim.

1) Bu iş nasip işidir, her zaman karşıdaki adam düzgün olmak zorunda değil.

2) İstanbul gibi bir şehirde alıcı adamın ustaya göstermesi oldukça doğaldır. Ankara'da genellikle şahısın ağzından çıkan söze göre mal alan insanlar var.

3) Alacağı aracı ustasına gösterebilir bu konuda hiçbir sorun yok. Velakin sizin uyanık olmanız gerekmekte. Aracınızda olmadık ek parça boya, değişen, kusur vs. bulup sizin pazarlığınızı bozarak tekrar pazarlık yapmaya çalışabilir. Sen malına güveniyorsan, dediğimin dışında birşey çıkarsa masraf bana ait dersin olaki dediğinin dışında birşey çıkarsa farklı ustaya gösterirsin aradaki farkı mükayese edebilirsin.

NOT: Tok satıcıysan alan adamın ayağına gelmesini iste. Malında gözü olan adam zaten hertürlü alacaktır. Yoksa da zaten boşa uğraşmamış olursunuz.
Hocam öncelikle teşekkür ederim cevap için, maalesef bu aracın piyasası o kadar canlı değil o yüzden gitmek zorundayım yoksa alıcının ayagına hayatta gitmezdim.
Aracı ustaya gösterecek orda bir sorun yok da nasıl diyim daha farklı şeyler olur mu aracı çalma vb. gibi işler. Ben her ihtimale karşı sağlam gideceğim yalnız gitmeyeceğim adamları gözüm tutmadı. Zaten galericiyim falan diyor bir de kardeşime alacağım arabayı diyor nasıl işse.