Clockworks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Realist olmak mı ?Dostum sen çok fazla film izlemissin .Sen cebindeki ilkel telefona bakıp ulan teknoloji ne kadar gelişti diyen tiplerdensin .Teknoloji sandıgın kadar gelişmiş değil.Robotlar ve makineler kullanılmıyor..

Ulen alt tarafı 1 tane uçak yav

Sadece 1 uçak mı o sadece 1 uçak dediginden dunyada sadece 4 tane var .Var toplam 3 ülke sahip..(14 tane üretilecek)Dunyada uçak üretebilen ülke sayısı 11 dir bunlardan biride türkiye.jet üretebilen 4 mu ne .Ortalama bir ülke de 400 uçak olur 400. Milyonlarca kişiyi sadece 400 uçak koruyor.Düşün
Yani senin o düşürdügün hava aracı sayılı Suriyede

Hazır realist ken matematiksel olarak türkiye dünyanın en güçlü 7. veya 8. devleti buda dünyanın yüzde 95den daha güçlü oldugu anlamına geliyor..

Ama türk ordusunu profesyonelleştirilmeli.Ben sadece sizi biraz bilgilendireyim dedim.

Bu yazdıklarınızın terimsel kısımları sallama baya güzel uydurmuşunuz.
Tsk da kayıtlı 2000 civarı irili ufaklı hava taşıtı mevcut. Önce bunu bi öğrenin

Bahsi geçen uçak , bir nevi kargo uçağı , sadece askeri materyal ve personel taşımak için kullanılıyor. Yazdığınız gibi dünyada 4 tane değil
Kıtalar arası nakliyelerde kullanılıyor ki USA 2. dünya savaşından bu yana bu tip filolara sahip bakın filo diyorum yani öyle 1 tane 5 tane falan değil.

Dünyada uçak üretebilen ülke sayısı 11 demişiniz bu da sallama.

Ülkemizde uçak üretiliyormuş , bunu ilk defa duydum. Askerin kıçındaki donu dahi ithal eden güzel ülkemiz nasıl oluyorda uçak üretebiliyor şaşırdım doğrusu.
Biraz genel kültür vereyim size ; şuan kullanılan üniformalar bundan 1980 döneminde amerika tarafından hibe edilip model alınan formalar.

Hani bir şeyler yazıp kapak yapayım diye boyuna sallamış olmana gerçekten şaşırdım.

Hee şeyide yazayım . Türkiye 7. büyük ordu burası doğru ama güçlü olduğu anlamına gelmez.

Özetle ; kıçında ki dondan , tuttuğu silaha kadar , kullanılan dürbünden mendile kadar herşeyi ithal eden bir ülke. Yani üretemeyen bir ülke 5 para etmez bunu unutmayın.

Öyle tüfekle tabancayla uçakla ordu kurulmuyor , elalem nükleer , biyolojik silahlar denerken ; çıkıpta işte şu kadar güçlüyüz, bu kadar güçlüyüz ; şu kadar uçağımız , şu kadar askerimiz var ayaklarına girmeyin , önce hitap etmeyi sonra okumayı öğrenin efem