Babası tam 15 sene Amerika'da yaşamış birisiyim. Onun dışında belki 10 farklı ülke de gezmiştir. Kanada'dan tutta, Hindistan'a kadar gitti.
Klasik gelecek belki ama, adam her seferinde şükredin ki böyle bir memlekette yaşıyorsunuz diyor. Ama şunu da demeyi ihmal etmiyor; Amerika bambaşka bir dünya. Alıştınmı bırakamazsın kolay kolay.
Nitekim babam Türkiye'ye kesin dönüş yaptığında çok zorlandı, bir süre uyum problemi yaşadı, insanlarla iletişim kurmakta zorlandı. Adam orada çok farklı bir kültür aldı, dile kolay 15 sene..
Amerika'da ve Kanada'da tanıdıklarımız var. Amerika'ya okul sonrası gitmek için uğraşacağım. Orası olmazsa Kanada'ya gideceğim. Oraya gitmek Amerika'ya nispeten daha kolay. Soğuk bir ülke.. Koca coğrafyası var ama nüfus çok az. Fakat benim niyetim 3-4 sene çalışıp orada ki zorlukları tatmak.
Hatta komik gelecek belki ama bildiğin sürünmek istiyorum arkadaş

O gurbet hayatını yaşayayım, sonra memlekete geri döneyim istiyorum. Ha geri dönememekte olur belki işin sonunda belli olmaz.