Dostlar biraz bende iç dökeyim.

Çifte vatandaşım, Annem Babam sağolsunlar. Neyse efendim. Çocukluktan beri hep bir kendi ayaklarımın üzerinde durma hayali ile hemde bunu yurt dışında yapma hevesiyle yanıp tutuşuyordum. Ailem hiç karşı gelmedi. Önce okul dediler hep, bizde tabi hemen okulu bitirip gideriz dedik neyse okul bitti her şey bitti. Öncelik İngiltere idi ama olmadı. İngiltere'de 10 yıldır Dayım çalışıyor iyi de maaşı var standartlara göre. Dayım hep derdi gelmek istiyorsun ama hayat çok zor bak gerçekten falan filan tabi benim iyiliğimi istiyordu gidemedik.

Sonra İsveç ile tanıştık, 8 aydır buradayım ve gerçekten mükemmel bir ülke. Sessiz sakin ve bir o kadar da ilginç insanlar sıcakkanlı.

8 aydır ne öğrendiğimi söyleyeyim. Yurt dışı pişmanlıktır. Benim amacım para değildi. Ha çok şükür çalışıyoruz 12 saat iyi para TL'ye göre ama İsveçlinin aldığı parayı sen 2 ayda anca alıyorsun kira masrafın yemek masrafın ihtiyaçlar hariç. Onları da kat ortaya al sana Türkiye'de kazandığın maaş gibi. Allaha şükür evimiz var, aç değil açıkta değiliz. Sadece bir şansımı denemek için gelmiştim ama olmayacak aga Çünkü ortamını iyi ayarlaman gerekiyor. Ortamı geçtim dil çok önemli. Ana dilleri İsveççe olduğundan çöpçülükte bile İsveççe olmasa bile İngilizce perfect şartı koyuyorlar vs. vs. uzar gider.

Gelecek olanlara tavsiyem var. Eğer yurt dışını düşünüyorsanız İngilizce mutlaka bilmelisiniz. Bir de web alanı bu ülkede fazla gelişmiş değil. Mükemmel paralar veriyorlar. Tabi benim çevremde ki insanlar sadece fesatlıktan ne yaptıklarını bilmedikleri için hepten soğuttular

Özet ;

1 ; Dil Şart
2 ; Ortamını iyi seçmelisiniz
3 ; Öyle her hafta sonu gezeriz tozarız alemlere akarız diye düşünerek sakın ama sakın gelme ! Kızlarında ırkçı olduğunu söylemem lazım.
4 ; Yurt dışı pişmanlıktır.

haydi sevgiyle. 15 Mayısta ülkemdeyim