Nasıl Başarılı Oluruz ?
Bir çok insan, hayatta başarılı olmak istiyor aslında çok basit bu amacı gerçekleştirmek için kişinin kendini disipline etmesi zor olarak gözükebilir o kadar dikkat dağıtıcı şey var ki yaşamımızda, sizlere bir kaç adım tavsiye edeceğim, başarılı olmak için sizlere yardımcı olacaktır.
1- Adım / Hayal Et
Başarılı olmayı öncelikle hayal edin, çünkü Einstein hayal gücünün bilgiden daha önemli olduğunu söylediğini biliyoruz, bilgiden önce hayalimiz olması gerek. Bir mühendis düşünün bir köprüyü kurarken önce hayal ediyor ve sonra inşaa ediyor , sizde birer başarı mühendisi olabilirsiniz.
Bir kaç dakika hayal kurun kendinizi bir filmde gibi hissedin başarılı olduğunuzu başarının verdiği hissi insanların saygısını sevgisini yaşamınızın kalitesini düşünün, ve en zor zamanlarınızda bu hayali gözünüzün önüne getirebilirseniz dışarıda ki dikkatinizi dağıtan herşeyden uzaklaşmış olup başarıya odaklanabilirsiniz.
2-Adım / Hedeflerini Belirle
Amaç ve hedeflerinizi belirleyin, ne için yaşıyorsunuz hedefleriniz neler ? Peki nasıl amaç bulabiliriz , yapmanız gereken şey size bu dünyada ne haz veriyor , çok zengin olmak mı ? , insanlara faydalı olmak mı ? saygınlık mı ? çünkü bu amaca aşık olmanız gerekiyor, amacınızı belirledikten sonra bu amaca gidicek önce küçük hedefler belirleyin bu hedeflere vardıktan sonra büyük hedeflere doğru adım atın ve en sonunda amacınıza ulaşmak için bir sevgiliye ulaşır gibi aşk ile ilerleyin.
3-Adım / Amacınızı belirleyin
Başarının sizin için anlamını bir kağıda tanımlayın, başarıyı tanımlayamazsanız başarılı olamazsınız, net hedefler belirleyip onları adım adım yazın, ve kendinize öncelikle küçük hedefler belirleyin.
Örn. Siz bir büyük bir holdinge girip 2 sene sonra Ceo olmayı hedeflemeyin, 2 sene sonra departman müdürü 2 sene sonra genel müdür yardımcısı 2 sene sonra genel müdür gibi tamamiyle farazi rakamlar olmakla beraber küçük hedefler belirleyip giderseniz başarıya ulaşmış olur ve daha emin adımlar atarak büyük hedefi kazanmış olursunuz.
Devamı için ;
http://emremetin.com/nasil-basarili-oluruz/