Ben deneyimlerimden yola çıkıp size bilgi vermek istedim.Ücretli veya ücretsiz hiç bir alt yapı sizin istediğiniz şekilde hareket etmez. Kendi bildiklerini yaparlar. Ya kendine yazılımcı ve tasarımcı tutacaksın yada çok fazla para bastırıp kendi işinin önceliğini anlatıcaksın firmalara. Ben ideasoft,kobimaster ,t-soft ve proticaret bu alt yapıların 4 ünüde denedim. Şuan paralı olanları hala kullanıyorum. Ama + ve - leri hepsinin farklı ideasoft 20mb mail alanı verir komedi gibi , kobimaster 1 senede tasarımı teslim eder , t-soft ise sorunları ar-ge bölümüne aktarır uzar gider. Ve hiç bir zaman yanıma bir programcı veya tasarımcı almadan bu işleri hızlandıramıycağımı bilirim.Şimdi paralı e-ticaret sitelerinde zaten destek hizmeti ve geliştirme hizmeti içinde ama hiç bir şekilde o firmaların istediği dışında bir şey yapamıyorsun. Proticaret sana bir imkan sağlıyor, diyor ki al bu alt yapıyı bilgin varsa sen çalış , bilgin yoksa ben yaparım ücretini de alırım. Burada avantajlı olan bilgisi olan insan , kendi mesleğini bilgisayar gibi gören adamda. Yani mantığını bilip teknikte sıfır kalıyorsan zaten sen bu paraları gözden çıkaracaksın.
Birde şunu söyliyeyim. Zaten e-ticaret dışarıdan basit ve ucuz yollu gözükür,dükkan yoktur, çalışan yoktur,kendim hallederim dersin ve bilgin yoksa veya öğrenmek için özen göstermiyorsan sen 1 sene içinde pes eder ve bitersin. Ama bilgin ve direncin varsa bu sırada öğrenmek içinde çabalıyorsan gerçekten istediğine ulaşırsın. Size tavsiyem hayatta ücretsiz diye bir şey olmadığını daima aklınızdan çıkartmayın. Paralı alt yapı firmaları hakkında bir şeyler sormak isterseniz pm atabilirsiniz. He bu arada paralı alt yapılarda tasarım ücretleri minimum 2000 liradan başlar. Teslimatta en az 1 aydır. .. Kimse yanlış anlamasın üzerine alınmasın sadece bilgi vermek istedim. 3 senedir bu işteyim. Çok açıldığım için bir şeyler kazanamadım ama ileride çok fazla kazanacağımı biliyorum.