freelancede çevreye ihtiyaç yoktur.Bu forum herkese ekmek yedirir.Arkadaşın birini davet ettim foruma dedim bak millet iş alıyor tamam mamam felan üyelik aldıgından beri bir kere girmedi AMELE. niye amele biliyormusun? adam bayern firmasına site yaptı 3000 tl ha bir gün ha yarın yok şöyle yok böyle oyalıyıp duruyor.Parayada ihtiyaçı var bu foruma konu açsa portföy oluşturacak çalıştıgı firmadan 2 aydan beri maaş alamıyor.Böyle bir amele.dedim bak banner lazım 20-30 tl kardeşim parayı beğenmez.Ama günlük sigara parasına muhtaç.İster koder ol ister grafiker.7/24 online olmazsan ve işin ile yaşamazsan sıkıntı olur.Bundan bir kaç sene önce bir grafik işim oldu sabah 8 de göstermem gerekiyor.Gecenin 3 ünden forumdan adam buldum.ve hala görüşürüm.İşimi halletti 50 liralık işe 500 de dese veririm.Böyle bir iş yapıyorsanız
-İlk etapda portföy olması için ne iş olursa alırım ( 10 liraya da logo yaparım 1000 liraya tasarımda )
-whatusupp blackberry pin email. twitter linkedin facebook daima online olurum.(adama mail atıyorum forumda online bana 2 gün sonra ne iş için mail attınız diyen mallar gördüm
-kişisel site,deviart gibi sitelerden üyelik alırdım.Kendime ait bir android ve ios uygulaması yaptırır yapardım.(coderlik burda devreye girer) geçen bi coder lazım geldi 15 dakikada 30 tl aldı gitti tek form düzenlemesine )
-her şey den önce haddimi de bilirdim.Kazandığım paranın kuş olduğunu görürdüm (domain veya web sitesi alırdım) bir ara dükkan kirasını el altından alıp sattıgım sitelerden çıkarıyordum 1 k iken alıyorsum 2 k oldugunda 2 katına satıp işime bakıyordum)
-forumlarda genel gördüğüm bir işte ustalaşan ukala köpekler var adam müşteriye hakaret ediyor.Böyle yapmazdım bunlar bana her zaman lazım
böyle yaptıktan sonra 1 sene sonra asgari ayda en kötü 3 k kazanırsın.1 seneden sonra 250 lira logo desen kimse oha llayn demez portföye bak kardeşim dersin ( bana logo yapan bir arkadaş vardı 20 liraya yaptı işine o kadar sadık bir adam ki 20 liralık logo için bana bir word dökümanı yazdı logo hikayesi adında çok beğendim bir sene sonra aveayla felan çalışmış geçen logo istedim birisine lazım geldi

450 lira abi o da sana dedi ...
Ne iş yaparsanız yapın müşteriye değer verin ve 7/24 feed back sağlayın yoksa diğerlerinden farkınız kalmaz.Sabit 4-5 müşterinizde olursa freelance bal gibi de geçinirsiniz.Bu dünyada iki türlü insan vardır 1-yumurtlayanlar 2- o yumurtayı satanlar siz yumurtayı satanlardan olun.Önce iş ahlakı sonra müşteri