ham halde bulunan bir elementin bulunması işlenmesi ve kullanılabilir hale gelmesi şuan Türkiye ' de mümkün değil.

Bu düşüncenin özelleştirilip devlet kontrollü aranması ve işletilmesi hakkında gerçekleşecek olan düzenlemeler ile bir adım atılabilir fakat hala burada kalkıpta nükleer enerjide kullanılacak olan yakıtın zararsız olup olmamasından bahsediyoruz.

Yıllarca bu işin başında olup nükleer bir sızıntıyı durduramayan koskoca teknolojilerin sahibi kimseler ile bizim karşılaştırılmamızı kafanızda bir daha gözden geçirin.

biz ki daha rüzgar yönü hesaplamalarını bile adam akıllı yapamayan dünyanın en büyük hava limanlarını yapmaya kalkan bir milletiz.
biz ki potansiyal torpil alanında nobele ödül bir milletiz
biz ki g8 ülkeleri tarafından en fazla pohpohlanıp uçuruma sürüklenmek istenen tek milletiz
biz bu teknolojileri kullanabilecek en alt yapıya ne de bilgiye sahibiz.İnsanların gelip ülkemizde bu tür araştırlamarı yapıp işletip bize satmalarını ben anlamıyorum arkadaş anlamakta istemiyorum.
bizim ülke olarak düşünce sistemimiz değişmeden bu tür tehlikeli olaylara bulaşmamız hali hazır yeni bir nükleer patlamanın çok geç olmayacak kara haberidir.